"ICH BIN DEUTSCHER": I en video kommuniserer den angivelige gjerningsmannen med folkene som filmer. De krangler høylytt før gjerningsmannen på et tidspunkt roper han høyt "Jeg er tysk!". Skjermdump
"ICH BIN DEUTSCHER": I en video kommuniserer den angivelige gjerningsmannen med folkene som filmer. De krangler høylytt før gjerningsmannen på et tidspunkt roper han høyt "Jeg er tysk!". SkjermdumpVis mer

Filmet antatt gjerningsmann: «Jeg er tysk!»

En mobilvideo viser den angivelig gjerningsmannen bak skytingen i München rope at han er født i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni mennesker er bekreftet døde og flere skadd etter at et kjøpesenter i München ble angrepet av skyttere fredags kveld.

Flere tyske medier, deriblant Bild og Focus, omtaler videoen.

Det var en 18 år gammel tysk-iraner som skjøt og drepte minst ni personer ved et kjøpesenter i München fredag kveld, opplyser tysk politi på en pressekonferanse natt til lørdag.

I en video av det som angivelig er en gjerningsmann, prøver sivile å be mannen om å holde seg i ro.

«Jævla tyrkere» roper gjerningsmannen til folkene som filmer ham fra det som ser ut som en privat terrasse. De krangler og slenger stygge ord mot hverandre.

Så roper gjerningsmannen: «Ich bin Deutscher!», «Jeg er tysk!».

Ifølge et øyenvitne ropte han også at han hadde vokst opp i Tyskland, skriver det tyske nyhetsmagasinet Focus.

Skyter flere skudd

Filmen viser mannen gå rundt i et parkeringshus og ender opp på taket av bygningen. Parkeringshuset skal ligge et lite stykke unna kjøpesenteret Olympia kjøpesenter, der skytingen skal ha startet.

Brått slutter gjerningsmannen å kommunisere og starter å skyte.

Ingen indikasjoner på islamister

Talsmann for politiet i München, Peter Beck, opplyste på en pressekonferanse tidligere i kveld at de mistenker at skytingen i byen var et terrorangrep, men at de ikke har noen indikasjoner på at det dreier seg om islamistisk terror.

Politiet mener 18-åringen, som ble født i Tyskland av iranske foreldre, tok sitt eget liv, etter å ha drept minst ni og skadd 16 andre mennesker ved Olympia-kjøpesenteret. Motivet for skytingen er fortsatt uklart.