Forsvinningsmysterium

Filmet av politiet før Gabby forsvant

Politiet har offentliggjort video fra da Gabby Petito (22) og kjæresten Brian Laundrie (23) ble stanset i Arches National Park i Utah 12. august. Én måned seinere ble hun meldt savnet.

STANSET: Politiet har offentliggjort denne videoen av Gabby Petito (22) og kjæresten Brian Laundrie (23). De ble stanset av politiet i Arches National Park i Utah 12. august. Én måned seinere ble Gabby meldt savnet. Video: AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Forsvinningen til Petito framstår som et stort mysterium. FBI er koblet inn, og saken får massiv oppmerksomhet i amerikanske medier.

Kjæresteparet var egentlig på en bobiltur på tvers av USA da Laundrie kom hjem igjen mye tidligere enn planlagt og har hittil ikke samarbeidet med politiet. Petito har ikke gitt livstegn fra seg siden en tekstmelding til familien helt i slutten av august.

Videoen politiet i Moab har offentliggjort viser film fra kameraene som politibetjentene bærer på uniformen. Der framgår det at Petito hadde hatt en opprivende krangel med kjæresten.

Videobilder

Bobilen med de to ble stanset av politiet 12. august for å ha kjørt for fort og kjørt på en fortauskant nær inngangen til Arches National Park.

Videobildene viser at Petito er tydelig opprørt da politiet kommer bort til dem.

- Vi har kranglet i morges. Noen personlige greier, sier hun.

Laundrie sier på sin side at paret begynte å knuffe da han gikk inn i bilen med skitne føtter. Han gjør det også klart at han ikke ønsket å anmelde Petito for vold. Politibetjentene på stedet gjør det klart at det er Petito de oppfatter som den aggressive i krangelen.

FORSVINNINGSSAKEN: Tysk politi holdt en pressekonferanse om siste nytt i Madeleine McCann-saken. Video: AP Vis mer

- Jeg skal ikke forfølge noe fordi hun er forloveden min, og jeg elsker henne. Det var bare en krangel. Unnskyld at det ble så offentlig, sier Laundrie.

Politiet anmeldte heller ikke paret, men sørget for at de bodde separat den påfølgende natta. Laundrie sjekket inn på et motell, mens Petito sov i bobilen.

KRANGLET: Gabby Petitos kjærest, Brian Laundrie, snakker med politiet i Moab i Utah etter at paret ble stoppet 12. august. Foto: The Moab Police Department via AP
KRANGLET: Gabby Petitos kjærest, Brian Laundrie, snakker med politiet i Moab i Utah etter at paret ble stoppet 12. august. Foto: The Moab Police Department via AP Vis mer

Snakker ikke

Politiet i North Port omtaler nå Laundrie som en person som er av «interesse». Han er imidlertid ikke siktet for noen forhold, men har foreløpig nektet å samarbeide med politiet, skriver AP.

- Vær så snill å få til en samtale med Brian Laundrie. To personer dro på en tur, og en person kom tilbake! skriver politisjefen i North Port, Todd Garrison, på Twitter henvendt mot Laundries advokat.

Kjæresteparet begynte å kjøre fra New York på østkysten i juli med en plan om å nå Oregon på vestkysten til Halloween.

Ifølge politiet var Petito sist i kontakt med familien i slutten av august fra Grand Teton National Park i Wyoming. Videokameraer fanget også opp Petito da hun og kjæresten sjekket ut av et hotell i Salt Lake City 24. august. Politiet mener at de deretter dro til Grand Teton National Park.

Laundrie kjørte imidlertid bilen, en Ford Transit, hjem til Florida 1. september. Ti dager seinere, 11. september, meldte Petitos familie datteren savnet.

FORTVILER: Gabby Petitos far, Joe Petito og politisjef Todd Garrison i North Port i Florida torsdag. Foto: Octavio Jones/Getty Images/AFP
FORTVILER: Gabby Petitos far, Joe Petito og politisjef Todd Garrison i North Port i Florida torsdag. Foto: Octavio Jones/Getty Images/AFP Vis mer

- Bønnfaller dere

Torsdag offentliggjorde foreldrene hennes også et brev hvor de trygler Laundries foreldre om hjelp til å finne Petito.

- Vi tror dere kjenner stedet der Brian forlot Gabby. Vi bønnfaller dere om å fortelle oss hvor. Som foreldre, hvordan kan dere la oss oppleve denne smerten og ikke hjelpe oss? Som foreldre, hvordan kan dere la Gabbys yngre brødre og søstre oppleve dette? skriver Petitos foreldre i et offentlig brev.

Laundries advokat, Steven Bertolino, sier at Laundrie-familien håper Petito blir funnet i god behold, men han har bedt dem om ikke å snakke med etterforskerne, skriver AP.

- Jeg kan ikke spekulere på hvorfor han ikke snakker, men han har brikkene i puslespillet, som vi trenger for å finne Gabby, sier politisjef Garrison til ABC News torsdag.

To andre drap

Han opplyser at politiet fortsatt anser det som en savnet-sak og ikke en drapssak. Samtidig jobber politiet på spreng for å finne ut hvilket geografisk område de skal lete i.

Faren ber torsdag offentligheten om hjelp på en pressekonferanse.

- Det jeg ønsker fra alle, er hjelp. Hva du enn kan gjøre for å sørge for at dattera mi kommer hjem, så ber jeg deg om hjelp. Ingenting annet betyr noe akkurat nå, sier faren, Joe Petito, på en pressekonferanse.

Politiet har samtidig begynt å undersøke om det er noen mulig sammenheng mellom Petitos forsvinning og de uløste drapene på to kvinner ved et campingområde i Moab. De to kvinnene ble funnet skutt 18. august, seks dager etter at politiet stoppet Laundrie og Petito i området.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer