Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filmet brannen fra innsida: - Spredde seg vanvittig fort

Magnus Røsseland Bollmann (31) ble vitne til brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola. - Var 20 meter unna meg, forteller han.

SOLA: Denne videoen viser innsiden av parkeringshuset i tilknytning Sola lufthavn kort tid etter at brannen startet. Video: Magnus Røsseland Bollmann Vis mer

Tirsdag ettermiddag brøt det ut full brann i parkeringshuset på Stavanger lufthavn. Brannen er tirsdag kveld fortsatt ikke under kontroll, og deler av parkeringshuset har rast sammen.

Magnus Røsseland Bollmann (31) var en av de første som ble vitne til brannen i parkeringshuset. Han forteller til Dagbladet at han var på vei for å levere en leiebil da brannen blusset opp.

- Jeg kjører inn i parkeringshuset da jeg ser bilen som brenner. Brannen var 20 meter unna meg, forteller han til Dagbladet.

- Sprang ned trappene

Med fare for at parkeringshuset kom til å bli stengt, forteller 31-åringen at han bestemte seg for å kjøre bilen opp i femte etasje for å levere den.

- Jeg kjørte opp, satt fra meg bilen, og sprang ned trappene. Jeg kan ikke ha brukt noe mer enn noen få minutter, men da hadde brannvesenet alt stengt parkeringshuset. Brannen spredde seg vanvittig fort.

31-åringen sier at han var i parkeringshuset rundt klokka 15.30, og at det da bare var en bil som brant.

- Jeg slet med å se hvilken bil som brant, men en av dem sto i brann. I løpet av de neste ti minuttene var hele første etasje røyklagt.

Høye smell

Han hørte også flere høye smell.

- Hadde jeg kommet fem minutter seinere hadde jeg ikke kommet inn, mener Røsseland Bollmann.

Som følge av brannen i parkeringshuset er all flytrafikk til og fra Stavanger lufthavn Sola stanset.

Røsseland Bollmann forteller at flyet hans til Bergen har blitt innstilt, og at han har måttet ta inn på hotell i Stavanger for natta.

- Jeg fikk melding fra SAS om nytt fly i morgen tidlig, men jeg tviler på at det går. Om hele bygningen kollapser vil det bli en katastrofe, sier han.

EVAKUERES: Reisende evakueres fra Stavanger lufthavn Sola etter en omfattende bilbrann. Video: DB-tipsere og Sporlos.no Vis mer

- Spredde seg vanvittig fort

31-åringen sier at han ikke ble redd da han oppdaget brannen, men at det er kjedelig å ikke komme seg hjem.

- Jeg ble mer overrasket over hvor vanvittig fort brannen spredde seg.

Avinor ber på sine hjemmesider passasjerer om å forholde seg til informasjon på deres nettsider og fra flyselskap angående flytrafikk onsdag.

- Fly tauet bort

Kommunikasjonssjef Gurli Ulverud i Avinor sa tirsdag ettermiddag til Dagbladet at de stenger flytrafikken inntil videre, for å bruke eget brannkorps for å bidra til slukkingen sammen med det kommunale brannvesenet.

- Hvor mange flyginger er berørt?

- Vi vet ikke, for vi vet ikke hvor lenge vi kommer til å stoppe trafikken, sier Ulverud.

Ifølge Stavanger Aftenblad har flere fly blitt tauet bort fra terminalen for å unngå røykskader.