Filmet da Tsunamien traff bilen

Hadde videokamera rullende da bølgen fosset inn over veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En japaner filmet tilfeldigvis øyeblikket da tsunamibølgen slo inn over veien han kjørte på sist fredag. Bildene videoen viser er fra byen Asahi, vest for Tokyo, skriver channel 9 news.

- Ikke så mye å gjøre Mannen beskrev overfor lokale medier hvordan den enorme bølgen fosset over veien.

- Da jeg akkurat hadde passert havneområdet og svingte rundt neste sving, fikk jeg bare øye på en vegg av vann. Det var ikke så mye jeg kunne gjøre bortsett fra å kjøre videre. Men så ble bilen min tatt av bølgene, sier mannen i intervjuet.

Over 8000 døde Han var heldig og kom fra hendelsen uten skader. Andre i byen Asahi var ikke like heldige. fiskebåter, biler og bebyggelse ble knust av bølgen som ble skapt av et jordskjelv som målte 9.0 i styrke.

De siste tallene fra Japan viser at så mange som 20 000 mennesker kan ha mistet livet i katastrofen. så langt er 8 133 personer bekreftet døde, mens 12 272 fortsatt er savnet.

Men det er små lyspunkter i katastrofen. Ni dager etter kom det i dag melding om at to personer hadde blitt funnet i live i byen Ishinomaki. De to ble funnet da de klarte å rope til letemannskaper som søkte gjennom restene av huset deres.