Filmet ebolaofferets avskjed fra isolatet

- Jeg er glad i dere alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 26 år gamle sykepleieren Nina Pham var den første personen som ble smittet av ebola på amerikansk jord.

Det var da sykepleieren stelte den amerikanske ebolapasienten Thomas Eric Duncan, som senere døde av sykdommen, at hun ble smittet av virussykdommen.

Siden har 26-åringen fått behandling på en isolert avdeling på sykehuset i Dallas i Texas, der hun også jobbet da hun fikk sykdommen.

Filmet fra isolatet Nå har legen hennes, Gary Weinstein, for første gang filmet inne fra isolatet da han skulle ta farvel med pasienten som nå flyttes til en spesialavdeling i Maryland.

- Vi er så stolte av deg, sier en rørt Weinstein mens han filmer Pham som er ved godt mot og spøker om at «festen fortsetter i Maryland».

- Kom til Maryland alle sammen, det blir fest, sier hun mens tårene renner.

•Se video over

Tøff avskjed I en presseuttalelse fortalte Weinstein om Phams forbedrede tilstand ifølge Daily Mail:

- Det har vært en vanskelig avgjørelse å skulle flytte Pham til Maryland. Men vi er utrolig glade for at hun har blitt såpass mye bedre på kort tid.

I den tårevåte avskjeden takker han videre Pham for den heltemodige innsatsen hennes på sykehuset.

- Det betyr så mye at du stilte opp som frivillig for å hjelpe Duncan.

- Jeg er så glad i dere alle sammen, sier en rørt Pham.

- Vi er glade i deg og, svarer legen hvis stemme blir mer og mer sentimental.

- Så lenge det er gledestårer er det greit, ellers er det ikke lov til å gråte, føyer han vennlig til.

Smittehysteri Etter at Pham ble smittet i hjemlandet sitt har frykten for ebolasmitte spredt seg ytterligere.

Den andre sykepleieren som ble smittet av samme pasient som Pham, Amber Jay Vinson, tok et rutefly dagen før hun fikk diagnosen.

Da det ble kjent innkalte flyselskapet Frontier Airlines straks alle de 800 passasjerene som tok samme fly, eller som var med noen av de seks påfølgende flygningene som henne til undersøkelse.

Center for Disease Control (CDC) har tidligere bedt alle de 132 passasjerne som var ombord på samme fly som Vinson om å ta kontakt. Samtidig mener de det er liten fare for smitte for medpassasjerene ettersom ebola ikke smitter via luft.

Stengte skoler Panikken stopper ikke der. Torsdag valgte to skoler i Ohio og Texas å stenge da det fremkom at en ansatt hadde vært ombord på det samme flyet som Vinson, skriver US Today.

Det til tross for at vedkommende ikke hadde reist på samme tidspunkt som den smittede.

Direktør for Center for Global Health Robert Murphy mener at skolene har overreagert ifølge avisen.

- Ebola smitter gjennom direkte kontakt med kroppsvæske, selv om en person hadde sittet i nærheten av Vinson, er smittefaren marginal, sier han.