Filmet egne sex-overgrep

SKIEN (Dagbladet): Den omkring 40 år gamle faren filmet at han hadde sex med sin egen datter. Han ble avslørt av jentas venninner. De passet huset mens faren for tida ferierer i Østen, og så tilfeldigvis videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har foretatt en omfattende etterforskning, og siktede vil bli pågrepet så fort han setter beina på norsk jord. Det kan skje en av de nærmeste dagene. Selv aner han ingenting om hva han har i vente.

Politikilder sier til Dagbladet at det er foretatt ransaking hjemme hos mannen og grundige avhør av datteren i løpet av jula. Mistanken mot ham skal ha blitt styrket.

Med ved Skien politikammer er det lagt fullstendig lokk på saken.

- Jeg har ingen kommentar, sier politiinspektør Kristin Albretsen som leder etterforskningen.

Passet huset

Siktede bor i samme hus som sin mor på et tettsted utenfor Skien. Før jul dro han til Østen på ferie. Mora var innlagt på pleiehjem, og familien fikk noen ungjenter til å se etter huset. De skulle blant annet vanne blomster.

Mannens sex-overgrep mot datteren ble avslørt da jentene gikk opp i leiligheten hans for å se på video. Jentene, som er i 13-årsalderen, fikk sjokk da de satte inn en film og plutselig så at 40-åringen hadde sex med sin egen datter.
Etter det Dagbladet forstår skal det også være beslaglagt enda en video hjemme hos siktede.

Varslet lærer

Jentene tok med videoen og varslet en lærer om hva de hadde sett. Fra skolen ble det reagert raskt og politiet ble kontaktet.

Mens mannen nøt sin ferie under de varmere breddegrader i jula ble det satt i gang full etterforskning fra Skien politikammer. Datteren som er misbrukt har vært i omfattende avhør, og fått krisehjelp etter avsløringen. Hun har forklart seg om sex-overgrepene.

Det er også foretatt husundersøkelse hjemme hos siktede. Han har dermed status som siktet etter straffeprosessloven.

Jentetrener

Ifølge opplysninger Dagbladet har fått, har siktede hatt sentrale verv i idrettslaget i bygda. Han har bl.a. vært trener for fotballaget for jenter i 12- og 13-årsalderen.

Han skal ikke ha vært i arbeid, men likevel hatt status som en slags playboy i bygda. Når han nå vender tilbake brun og fin, kan han få god tid til å miste brunfargen.