Filmet flykrasjen fra cockpiten

Høydramatisk video viser hvordan flyet mister høyde og til slutt flyr rett inn i trærne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pilot Les Gropp (70) fløye hjem fra en tur i nasjonalparken Frank Church River of No Return Wilderness i den amerikanske delstaten Idaho med sin sønn Tol (38), Nathan Williams (38) og Alec Arhets (41) da alt gikk galt.

Heldigvis for de fire mennene hadde de et nærmest utrolig hell i uhell, og ingen av dem pådro seg alvorlige skader da flyet sakte mistet høyde inntil det traff tretoppene og krasjlandet.

Dramatisk video De tre passasjerene i flyet pådro seg kun lettere skader, mens pilot Les Gropp brakk kjeven, slo ut noen tenner og brakk noen ribbein.

Ulykka skjedde 30. juni og amerikanske luftfartsmyndigheter har åpnet etterforskning for å finne årsaken(e) til at flyet, en enmotors Stinson 108-3, N773C, mistet høyde kort tid etter take-off og krasjlandet.

Sentral informasjon for luftfartsmyndighetene blir nok videoene som ble tatt opp av styrten. Hele flyturen, som kun varte noen få minutter, ble tatt opp av et fastmontert GoPro-kamera, i tillegg filmet en av passasjerene i baksetet med et håndholdt kamera.

Videoen viser også skadene pilot Les Gropp pådro seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer