Filmet for å få noen til å gjøre noe gøy før målstreken

Så smalt det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Steve Silva, en nettprodusent for avisa Boston Globe, sto like ved målstreken og den første bomben som rammet Boston Maraton i går. I et intervju med CNN forteller han om den grusomme opplevelsen bak det dramatiske videoklippet som har gått verden rundt.

- Det var fortsatt 9000 deltakere som skulle over målstreken, og det er tida hvor du får veldedighetsløperne og de som har det moro. Jeg sto og så på at de skulle slå hjul eller kanskje foreta noen armhevinger - noe moro for kameraet, sier Silva til CNNs Piers Morgan.

Men med ett gikk det fra latter og glede, til død og kaos.

- Klokka 14.50 filmer jeg rett fram. Da kom det et høyt brak - en eksplosjon - på min høyre side, og røyken skyter i været. I den første brøkdelen av et sekund trodde jeg det var en slags kanon som feiret en av deltakerne.

- Åstedet var som tatt fra en film, med blod og glass på fortauet. En mann hadde fått revet av seg foten ved kneet, og det var andre kroppsdeler. Det var en fryktelig, fryktelig scene, sier han.

Spesialagent Rick DeLauriers ved FBI, det føderale byrået som har tatt over etterforskningen, bekreftet tirsdag kveld at bombene trolig var form for trykkoker med sprengstoff og gjenstander som spiker og metallkuler - trolig for å maksimere personskadene.

En eller begge bomber lå trolig i en sekk eller bag laget av svart nylon.

- Vi begynte innsamlingen av bevis i morges, og har sendt det til et laboratorium for fullstendig analyse. Akkurat nå er det vanskelig å avgjøre spesifikke komponenter, sier DeLauriers, og sier at de fortsatt står i stampe når det kommer til gjerningsperson eller -personer.

Ingen individer eller grupper har så langt tatt på seg ansvaret for terrorangrepet, som så langt har krevd tre menneskeliv.