Rappet tunge stoler:

Filmet frekt tyveri: - Sjokkert!

Overvåkningskameraet til bestemor Solveig Mikalsen lyste opp, idet tre frekke tyver beveget seg inn på eiendommen.

FREKT: Disse forbipasserende rappet med seg to antikke stoler fra eiendommen til Solveig Mikalsen i Bodø. Nå håper hun og barnebarnet at tyvene melder seg og leverer tilbake stolene. Video: Solveig Mikalsen. Reporter: Magnus Paus Vis mer
Publisert

Kun ti minutters gange fra Bodø sentrum ligger huset til Solveig Mikalsen (69). Rett utenfor huset har bestemoren plassert et lite hvitt bord med fire tilhørende stoler.

Rettet direkte mot stolene og deler av fortauet, er et overvåkningskamera som gir beskjed dersom noen går inn på eiendommen.

Dette til tross for at hun aldri har hatt problemer med tyveri. Fram til nå.

Impulsiv handling

Natt til lørdag, klokka 01.45, fikk hun en melding på telefonen om at noen hadde vært inne i hagen hennes. Etter å ha sjekket videoen fra overvåkningskameraet, fikk bestemoren sjokk.

Noen hadde stjålet to av de antikke stolene hennes.

- Bestemor er lei seg for at stolene er borte og det skjønner jeg veldig godt, sier barnebarnet Rikke Martnes Mikalsen (28) til Dagbladet.

TUNGE STOLER: Slik så det ut i hagen etter at tre tyver hadde forsynt seg natt til lørdag. Foto: Privat
TUNGE STOLER: Slik så det ut i hagen etter at tre tyver hadde forsynt seg natt til lørdag. Foto: Privat Vis mer

De to smijernsstolene, som skal være over 50 år gamle, har 69-åringen arvet av sin oldemor.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke. Jeg er sjokkert over at noen tar seg den friheten til å vandre inn i hagen til folk og stjele, sier Rikke.

Hun tror det kan ha vært en impulsiv handling fra de forbipasserende tyvene.

Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.

Unge mennesker

I et forsøk på å hjelpe bestemor, ba Rikke om å få se videoen fra overvåkningskameraet samme dag.

- Det var tre personer som kom gående på fortauet og fikk øye på stolene. De tok to av dem og sprang av gårde, sier barnebarnet.

Hun hørte om hendelsen fra sin mor lørdag, og tok umiddelbart affære etter å ha sett tyveriet på film.

- Det som er litt artig, er at kameraet lyser opp når det fanger opp bevegelse, så de må ha fått det med seg, sier Rikke.

STOLENE HAR GÅTT I ARV: Rikke Martnes Mikalsen bestemte seg for å hjelpe bestemoren Solveig Mikalsen med å få tilbake de stjålne stolene. Foto: Privat
STOLENE HAR GÅTT I ARV: Rikke Martnes Mikalsen bestemte seg for å hjelpe bestemoren Solveig Mikalsen med å få tilbake de stjålne stolene. Foto: Privat Vis mer

Tyveriet ble - etter alt å dømme - gjennomført av unge mennesker. Rikke tenkte derfor det var lurt å legge ut informasjon hendelsen på Facebook, ettersom folk i denne aldersgruppa vanligvis er hyppige brukere av sosiale medier.

Målet er at tyvene skal se innlegget og levere tilbake stolene.

- Vi er veldig glade i de stolene og de har mye sentimental verdi for oss.

«Fredagsnatta rundt kl. 2 var det tre stykker hos oss og stjal et par smijernsstoler. De er tatt på overvåkningskamera og vil bli anmeldt dersom ikke stolene blir levert tilbake innen fredag», heter det i innlegget som ble postet søndag.

Rikke har også delt innlegget i gruppa «Mistet, Funnet eller Stjålet i Bodø».

Ingen tips i saken

- Hvilken respons har du fått?

- Det har vært veldig mange som ønsker at vi skal gå rett til politiet, men siden jeg tror at dette var en impulshandling, så synes jeg det er kjipt å skulle få politiet på seg.

Familien har foreløpig ikke fått inn noen tips i saken, men ønsker heller ikke at andre skal vite hvem tyvene er.

- Å peke finger på folk kan fort bli skummelt, så vi ønsker heller at de skyldige melder seg og leverer stolene tilbake, sier Rikke.

Dersom saken ikke er oppklart innen førstkommende fredag, så kommer barnebarnet likevel til å anmelde saken til politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer