Filmet i skjul: Avslørte grusomme dyreforsøk

Dyrevernsorganisasjonene SOKO Tierschutz og Cruelty Free International har publisert sjokkerende videoopptak fra et laboratorium i Tyskland som driver med dyreforsøk.

MISHANDLING: Det tyske laboratoriet LPT Laboratory of Pharmacology and Toxicology skal angivelig mishandle dyr med eksperimentene sine. Video: Cruelty Free International. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En aktivist gikk «undercover» og jobbet i Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) i en periode. Der gjorde han videoopptak i skjul. Det som kommer fram i opptakene er urovekkende, og Cruelty Free International mener behandlingen av dyrene bryter med europeiske og tyske dyreforsøkslover.

- Blant annet viser funnene at hunder ble forlatt mens det var åpenbart at de var syke og døende. Aper ble dratt ut av burene sine og ble festet i barbariske apparater, skriver Cruelty Free International på sin nettside.

Ifølge den tyske storavisa Bild, ble opptakene gjort mellom desember i fjor og mars i år.

Utfører tester for selskaper

Videoopptakene fra laboratoriet i Hamburg avslører voldsom håndtering av apene, som blir holdt fast med en jernlenke rundt halsen som er festet til en jernstang. Hodene deres blir festet fast i et slags metallapparat, og i noen tilfeller blir armene deres bundet fast. En ansatt blir filmet mens vedkommende slår en apekatts hode hardt inn i en dørkarm.

Noen av apene blir plassert alene i bitte små metallbur. De ble angivelig tvunget til å stå slik i lange perioder. Hunder er avbildet mens de ligger i det skal være deres eget blod og avføring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer