Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filmet leieboere med skjult kamera i flere år

Både på soverommene, badet og stua skal leietakerne ha blitt overvåket. Selv skal den nå tiltalte huseieren ha onanert mens han så på opptakene av mor og datter.

RETTSSAK: Den tiltalte mannen må møte i Oslo tingrett i mars. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
RETTSSAK: Den tiltalte mannen må møte i Oslo tingrett i mars. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer

En mann i 60-åra må i slutten av mars møte i Oslo tingrett. Der må han forklare seg om flere år med seksuelt krenkende og uanstendig atferd.

Det var våren 2012 at mannen ifølge tiltalen startet med omfattende og skjult overvåkning i en leilighet han leide ut i Oslo. Ei kvinne i 40-åra og hennes 12 år gamle datter hadde da flyttet inn.

Det de begge imidlertid var uvitende om, var at leiligheten var utstyrt med både mikrofoner og flere skjulte kameraer.

«Med vinkel mot dusjen»

«Det var blant annet plassert kamera på badet med vinkel mot dusjen og kamera og mikrofon over et boblebad. Det var også plassert kamera i stue og på soverommet», heter det i tiltalen.

Der kommer det også fram at overvåkningen pågikk over flere år, helt fram til 2018. Også på den unge jentas soverom ble det ifølge tiltalen plassert både kamera og mikrofon.

I tiltalen heter det at utleieren der skal ha sett og hørt på jenta i situasjoner hvor hun var lettkledd og naken. Da hun i 2016 byttet til et nytt soverom i leiligheten, ble det også der montert utstyr for overvåkning.

«Ved flere anledninger onanerte han mens han så på NN, blant annet når NN selv onanerte. Ved minst én anledning brukte han et skjult kamera til å fotografere NN når hun brukte toalettet. NN var ikke kjent med at hun ble overvåket», står det videre i tiltalen mot mannen i 60-åra.

Jentas mor og hennes daværende kjæreste skal også ha opplevd å bli filmet nakne sammen. I tiltalen beskrives en episode hvor de to badet sammen. Mens huseieren så og hørte på badingen via overvåkningsutstyret, skal han selv ha onanert.

- Svært alvorlig

Advokat Anna Marion Perch er bistandsadvokat for mor og datter i saken. Hun sier til Dagbladet at hun nå jobber med de økonomiske oppreisningskravene som vil bli fremmet i retten.

- Dette er en svært alvorlig sak som selvsagt har preget mine klienter. Det har også tatt lang tid fra overvåkningen ble oppdaget og til rettssaken nå kommer opp, noe som har vært en ytterligere belastning, sier Perch.

Hun ønsker på nåværende tidspunkt ikke å utdype hvor store oppreisningskrav som vil bli satt fram når rettssaken kommer opp.

- Angrer veldig

Den tiltalte mannens forsvarer, advokat Audun Beckstrøm, sier til Dagbladet at hans klient er svært lei for det han har gjort. Han har ifølge advokaten erkjent det han er tiltalt for.

- Han har fra dag én lagt kortene på bordet, og er veldig lei seg for det han gjorde. Han angrer veldig på det som skjedde, og mente ikke å gjøre de fornærmede noe vondt, sier Beckstrøm.

Advokaten ønsker ikke å gå inn på hva hans klient har sagt om motivet for overvåkningen før rettssaken starter. Det skal ha vært de fornærmede selv som til slutt oppdaget at de ble overvåket.

- Min klient har i ettertid lagt seg helt flat. Han skjønner at dette var både galt og alvorlig, sier Beckstrøm.