Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filmet livsfarlig stunt for å bli YouTube-stjerner. Han ble drept og hun ble dømt

Men Monalisa (20) får slippe ut av fengsel hver tiende dag, etter å ha drept kjæresten.

GIKK GALT: Paret skulle gjennomføre et livsfarlig stunt i jakten på følgere og kjendisstatus på YouTube. Det gikk fryktelig galt. Video: CNNVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den gang 19 år gamle Monalisa Perez og kjæresten Pedro Ruiz (22) var villige til å gå langt for å sikre seg stjernestatus på YouTube.

Ifølge Perez, som nå er 20 år gammel, hadde Ruiz mast på henne over lengre tid om å gjøre et spesifikt stunt. Han ville, som Dagbladet tidligere har omtalt, at hun skulle fyre av et skudd med en grovkalibret pistol, og han skulle stoppe kula med ei 3,8 cm tjukk bok han holdt foran brystet sitt.

I fjor sommer satte paret opp to kameraer utenfor sitt hjem i delstaten Minnesota i USA, og Perez, som var gravid med parets andre barn, skjøt mot boka med en 50 kaliber pistol av typen Desert Eagle.

Men i stedet for å stoppe, gikk kula rett igjennom leksikonet, og traff Ruiz i brystet.

Helsepersonell var raskt på plass, men livet til 22-åringen sto ikke til å redde. Han ble erklært død på stedet.

Dømt til fengsel

Monalisa Perez ble tiltalt og erkjente seg tidligere denne måneden skyldig i uaktsomt drap. Onsdag ble den 20 år gamle tobarnsmora dømt til seks måneders fengsel, skriver Minneapolis Star Tribune.

Dommer Jeffrey Remick sa imidlertid at Perez vil kunne sone 180 dager, der hun slipper ut av fengsel i ti dager hver tiende dag. De resterende 90 dagene vil hun kunne tilbringe i husarrest. Dommen sier også at hun ikke har lov til å tjene penger på videoen som viser den forferdelige hendelsen.

Dommen er under delstatens normale minstestraff for liknende tiltaler.

- Virkeligheten er at dette idiotiske stuntet ble drømt opp, planlagt og gjennomført av Pedro Ruiz. Feilaktig og tragisk nok stolte tiltalte (Perez, red.anm.) på hans forsikringer om at stuntet var trygt, sier aktor James Brue, ifølge The Independent.

Dattera ble vitne

DØMT: 20 år gamle Monalisa Perez.
Foto: Norman County Sheriff's Office
DØMT: 20 år gamle Monalisa Perez. Foto: Norman County Sheriff's Office Vis mer

Retten har også lagt vekt på at Perez har to barn. Et av dem, parets tre år gamle datter, var også vitne til hendelsen og etterspillet. Det samme var flere av naboene. Wayne Cameron bor rett i nærheten, og fortalte til ABC-filialen WDAY-TV at det ble for mye for ham.

- Alle gråt. Jeg sto bak et tre og så på, men til slutt klarte jeg det ikke lenger. Jeg måtte gå hjem, sa han.

​Ruiz' tante, Claudia Ruiz, fortalte den samme TV-kanalen at det var nevøen hennes som hadde planlagt stuntet.

- Han hadde fortalt meg at de ville gjøre det for å få flere følgere. Jeg bønnfalt ham om å ikke gjøre det. Jeg kunne ikke forstå at det skulle være nødvendig å bruke en pistol, sa hun.

Hun sa imidlertid også at Perez var godt klar over hva hun var med på, da paret skulle filme stuntet.

Allerede før stuntet luftet Perez sin skepsis på Twitter, men gjennomførte det altså likevel.

- Jeg og Pedro skal sannsynligvis lage en av de farligste videoene noensinne. Det er hans idé, ikke min, skrev hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!