Bilde setter fyr på Facebook:

Filmet mystisk skapning: - Hva er dette?

Onsdag gikk byen Amarillo ut og ba om hjelp med et særegent problem: Å identifisere et «rart», menneskeliknende dyr som ble sett utenfor den lokale dyrehagen.

MYSTERIUM: I de tidlige morgentimene 21. mai fanget et vilkamera opp dette vesenet utenfor Amarillo Zoo. Nå spør alle seg om hva det kan være. Foto: City of Amarillo
MYSTERIUM: I de tidlige morgentimene 21. mai fanget et vilkamera opp dette vesenet utenfor Amarillo Zoo. Nå spør alle seg om hva det kan være. Foto: City of Amarillo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hele begynte 21. mai da en av de ansatte i Amarillo Zoo kikket tilfeldig gjennom bildene som parkens viltkamera hadde tatt i løpet av natta.

Kameraene er plassert med utsikt over et åpent parkområde like utenfor dyrehagen. Normalt er det liten aktivitet i området. Så plutselig rykket den ansatte til i stolen sin og stirret forundret på skjermen.

Der, på et svart-hvitt-bilde som var tatt i de tidlige morgentimene, kunne han se en høyreist skikkelse bevege seg like utenfor gjerdet.

Men hva var det han egentlig så på?

Ingen videoopptak

Michael Kashuba er direktør for park- og rekreasjonsdepartementet for byen Amarillo nordvest i delstaten Texas. Han forteller i et intervju med CBS News at han hadde fått tilsendt bildet som viltkameraet hadde tatt.

Viltkameraet tar bare bilder. Dermed eksisterer det dessverre ingen videoopptak av det som beveget seg i mørket utenfor dyrehagen.

Etter å ha konferert med flere kolleger, kom de til den samme konklusjonen:

- Ingen kunne finne ut av hva det var, forteller Kashuba før han fortsetter:

- Derfor bestemte vi oss for å henvende oss ut til samfunnet vårt for å se om det var noen som hadde noen tanker om hva det potensielt kunne være.

Etterlyser svar på UAO

Som sagt, så gjort. I et innlegg på byens Facebook-side, delte de det aktuelle viltkamerabildet med følgende forespørsel:

«Er det en person med en merkelig lue som liker å gå om natta? En chupacabra? Har du noen ideer om hva denne UAO - Uidentifisert Amarello Objekt – kan være?».

En chupacabra er for ordens skyld navnet på et vesen som ifølge moderne, amerikanske myter ser ut som et hårløst, hundeliknende vesen som dreper byttet og suger det tomt for blod.

Heldigvis har den en forkjærlighet for geiter.

Varulv, super-vaskebjørn eller Jack Sparrow?

Responsen har ikke latt vente på seg.

Teoriene om hva det kan være, rommer alt fra vaskebjørnen Rocket fra «Guardians of the Galaxy» og Sonic the Hedgehog til Johnny Depps karakter Jack Sparrow fra «Pirates of the Carribean»-filmene.

- Helt klart en ung varulv … ingen stor greie, foreslår en bruker.

- Hva slags muterte dyr er det de setter sammen for tiden, spør en annen.

- La oss bare håpe det ikke er romvesener som kommer for å se hvordan vi behandler mindre arter, skriver en bruker med et smil.

Nysgjerrighet, ikke frykt

Det skal ikke ha vært tegn til at noen hadde forsøkt bryte seg inn i dyrehagen i den tiden da viltkameraet fanget inn skapningen utenfor dyreparkens gjerde. Verken dyr eller mennesker er meldt skadet. Det var heller ingen tegn til kriminell aktivitet eller hærverk.

- Det er viktig å merke seg at enheten bare ble fotografert utenfor Amarillo Zoo, understreker Michael Kashuba.

KAMUFLERT: Leoparden ser ikke hva som gjemmer seg i gjørma. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Han forteller at det er ingen følelse av frykt i lokalsamfunnet, snarere opplever han en følelse av nysgjerrighet.

- Vi ønsker bare at Amarillo-samfunnet skal kunne ha det gøy med dette, legger Kashuba til.

- Det er definitivt et merkelig og interessant bilde. Kanskje Amarillo kan hjelpe til med å løse mysteriet med vår UAO.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer