Filmet og avlyttet av politi

De ble tatt med Norges-historiens største parti med ecstasy-tabletter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): En 47-åring fra det tidligere Jugoslavia, som politiet utpekte til å være hovedmann, er dømt til ni års fengsel i Heggen og Frøland tingrett i dag. Han er dømt for oppbevaring og innførsel av 50 000 ecstasy-tabletter og 4,3 kilo kokain fra Nederland til Norge i fjor vår.

I retten hevdet han at han bare hadde smuglet potenspiller for en fetter i Nederland, og at han ikke visste at det var snakk om kokain og ecstasy.

En 24-åring, som er kjæreste til 47-åringens stedatter, er dømt til fem og ett halvt års fengsel for medvirkning til oppbevaring av stoffet samt utførsel av minst 140 000 kroner. Pengene var betaling for stoffet. To år av straffen er gjort betinget.

Filmet

47-åringen ble overvåket av nederlandsk politi da han hentet tablettene og kokainen. Han ble filmet mens han kjørte inn i en garasje hvor stoffet ble skjult i støtfangerne på bilen hans. To måneder etter pågripelsen av 47-åringen slo nederlandsk politi mot den aktuelle garasjen. Her fant de mengder av narkotika.

- Spanerne fant over 100 000 ecstasy-tabletter, flere kilo amfetamin, fire kilo kokain, 48 kilo hasj, 16 kilo marihuana og 40 liter av det kjemiske stoffet BMK. Dette brukes til å produsere amfetamin, sier statsadvokat Kim Sundet til Dagbladet.no.

Avlyttet

Bortsett fra den delen av 24-åringens straff som ble gjort betinget, fikk aktor gjennomslag for sine påstander om straffutmåling.

De to ble pågrepet sammen med to kvinner i mai i fjor. I flere dager hadde politiet spanet på 47-åringens bolig i Askim. Da de to dømte gikk inn i garasjen på tomta, slo politiet til. De to hadde da jekket opp bilen og va i ferd med å demontere støtfangerne på bilen der narkotikaen lå gjemt.

24-åringen sier han ikke kjente til stoffet, men han ble dømt for medvirkning til oppbevaring. Han var også i Nederland noen dager forut for 47-åringens reise. Han skal da ha hatt med seg et betydelig pengebeløp som var betaling for tablettene og kokainen.

Opptak av telefonsamtaler mellom de to dømte viser at 24-åringen hadde kjennskap til narkotikaen. Disse opptakene og videoklippene fra nederlandsk politi ble lagt fram som bevis i Heggen og Frøland tingrett.

De to kvinnen som ble pågrepet er 47-åringens kone og hennes datter, som er kjæreste med 24-åringen. Siktelsen mot de to kvinnene ble senere frafalt av riksadvokaten og er ikke involvert i smuglingen av Norges-historiens største ecstasy-beslag.

Ingen av partene har endelig bestemt seg for om saken skal påkjæres til lagmannsretten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer