Filmet overlevering av 116 kilo amfetamin i Oslo

Største beslag noensinne i Norge. Tollvesenet slo til mot varebil på egenhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om narkokriminalitet i Norge? Sned mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no, eller ring 412 15 090 / 24 00 00 00

(Dagbladet.no): Tollvesenet gjorde 28. januar norgeshistoriens største beslag av amfetamin, og har klart å holde etterforskningen hemmelig helt fram til i dag.

Etter lang tids spaning slo tollvesenet til på egen hånd mot en varebil på Økern i Oslo. Da var narkosmuglerne ifølge etterforskerne i ferd med å overlevere 116 kilo amfetamin til kjøperen. Narkotikaen har en gateverdi på nærmere 50 millioner kroner.

- Vi slo til omtrent samtidig med selve overleveringen og pågrep både kureren og flere andre involverte. Dette har vært godt håndtverk fra Tollvesenets side, opplyser Paul Johan Ask ved Tollregion Oslo og Akershus til Dagbladet.no.

Det store tilslaget ble filmet for å dokumentere overleveringen, og politiet har fått omfattende bevismateriale i saken i tillegg til selve gigantbeslaget.

Ifølge NTB er ni personer i alderen 22-57 år pågrepet til nå saken. Seks av disse sitter varetektsfengslet. Fire av de siktede er nordmenn, tre er fra Nederland, mens de to siste er fra henholdsvis Sveits og Usbekistan.

- Dette var et enormt stort beslag. At Norge blir forsynt med så store enkeltpartier er ganske oppsiktsvekkende, sier Ask til Dagbladet.no.

Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt har nå etterforsket saken i tre måneder, og Tollvesenet og politiet mener de har avslørt et omfattende internasjonalt kriminelt nettverk.

Filmet overlevering av 116 kilo amfetamin i Oslo

Amfetaminpartiet skal etter det Dagbladet.no forstår ha blitt kjørt fra Nederland i varebilen og blitt fulgt av spanere i lang tid før tilslaget, men Tollvesenet vil ikke gå nærmere inn på omstendighetene rundt narkobeslaget.

- Vi samarbeider med både tollvesen og politi i flere land og foretar i mange saker egen etterforskning og spaning, er alt Ask vil si.

Så langt i år har det blitt beslaglagt rundt 60 kilo amfetamin i tillegg til rekordbeslaget. I hele fjor endte totalen på 320 kilo.

<B>TOLLERSUKSESS:</B> Toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse foran varebilen som fraktet gigantpartiet med amfetamin inn i Norge.