Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filmet pasientsex

En skamfull lege sitter i Agder lagmannsrett og innrømmer groteske overgrep mot en psykisk utviklingshemmet pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Legen er i alt tiltalt for overgrep mot fem kvinner på legekontoret i Porsgrunn.

- Jeg kan ikke forklare hvorfor jeg gjorde det. Det er ekkelt og grusomt. Helt ufattelig. Jeg skammer meg, sa den tiltalte legen da han ble konfrontert med «behandlingen» han ga en psykisk utviklingshemmet kvinne.

Hun ble påført maske og utsatt for en kondomlek. Legen filmet sine egne handlinger mot henne på legebenken.

Videoene er påtalemyndighetens kronbevis. Til sammen er det beslaglagt seks timers opptak av både underfundig og ellevill sex på legekontoret i Porsgrunn.

- Utnyttet legejobben

57-åringen er tiltalt for å ha utnyttet stillingen sin til å skaffe seg sex med fem pasienter. Han innrømmer en rekke faktiske forhold, men nekter straffskyld. Hans forsvarer, advokat Thomas Randby, mener dels at forhold er foreldet, dels at det dreier seg om frivillighet fra kvinnenes side.

I Skien og Porsgrunn tingrett ble legen i fjor dømt til fengsel i to og et halvt år og fradømt retten til å praktisere på livstid. Nå kommer saken opp på ny i full bredde.

Psykiaterne som følger saken avviser i sin erklæring at legen var psykotisk og utilregnelig da overgrepene skal ha skjedd.

Prostituert

Påtalemyndigheten forsøker å knuse legens troverdighet og mener han har konstruert sine egne forklaringer. Da han i avhør ble vist sin egen video av overgrepene mot den psykisk utviklingshemmede kvinnen, nektet han for at det var en pasient.

- Jeg greide ikke å innrømme at jeg hadde gjort dette og konstruerte en fjollet historie om at det var en prostituert på besøk, sa legen i retten i går.

- Jeg har ikke vært hundre prosent med bestandig, sa han.

Forsvarer Thomas Randby ba retten stenge dørene fordi saken er en «kolossal belastning» for tiltalte. Dette ble avvist av retten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media