Filmet politi som slo

En hvit politimann i Los Angeles er suspendert fra sin stilling etter at han ble filmet idet han slo til en svart tenåring i ansiktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen skjedde lørdag i Inglewood, en forstad til Los Angeles, ved en bensinstasjon, der politiet henvendte seg til 16 år gamle Donovan Chavez og hans far for å stille spørsmål. En turist som befant seg i et motell på andre siden av veien filmet deler av hendelsen på video.

Den viser at politimannen Jeremy Morse plukker opp tenåringen, som har håndjern på, og slår hodet hans inn i bilen. Deretter slår politibetjenten Chavez i ansiktet. Politiet forsikrer at de tar hendelsen svært alvorlig, men borgerrettsgrupper krever en føderal gransking, fordi de mener politiet ikke kan etterforske seg selv.

Polititalskvinne Eve Irvine sier at andre i politiet så at Chavez kastet seg mot en politibetjent. Morse skal ha fått kuttskader i hodet, øret og albuen i hendelsene før videoen ble tatt opp.

Chavez og faren hevder overfor TV-kanalen CNN at de ikke vet hvorfor de ble stanset av politiet, og at de ikke gjorde noe for å provosere betjentene.

Svarte borgerrettsaktivister hevder episoden viser rasisme og sammenligner den med Rodney King-saken i 1991. Da ble en svart sjåfør banket opp av politi i Los Angeles, og også det ble fanget på video. Hendelsen førte til store opptøyer i byen året etter, da fire politibetjenter ble frikjent for mishandlingen.

(NTB)

<B>SLÅTT I TRYNET: Politimannen slår Donovan Chavez i ansiktet mens han har håndjern på.
<B>FIKK JULING: Etter slaget viser tv-bildene at tenåringen blir kastet bakover av kraften.