Filmet politiet - Ble banket opp

Mitchell Crooks endte opp med brukket nese da en Las Vegas-politimann gikk til angrep. Hele hendelsen ble fanget på film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det hele startet da Mitchell Crooks satt utenfor hjemmet sitt i Las Vegas 20. mars. På den andre siden av gaten var politiet i ferd med å arrestere en gruppe ungdommer, som var mistenkt for å ha begått innbrudd.

Crooks hadde i en times tid filmet det hele fra oppkjørselen sin, skriver Las Vegas Review Journal. Avisen påpeker at det politiet holdt på med, var rimelig kjedelig i forhold til hva Las Vegas-politiet stort sett må gjøre, men det hele eskalerte da en politibetjent fikk øye på Crooks som satt og filmet.

Politimannen som nå er siktet for voldsbruken, Derek Colling, var på vei vekk fra stedet da han stoppet foran Crooks oppkjørsel.

- Bor du her, spurte Collings, mens Crooks svarte nei. I ettertid forteller Crooks at han angrer på at han svarte nei på spørsmålet, men kort tid senere forsøkte han å vise politimann identifikasjon som bekreftet adressen.

Hevdet Crooks gikk til angrep Collings ga derretter beskjed om at Crooks måtte skru av kameraet, men dette nektet han å gjøre, og viste til at han hadde rett til å filme episoden.

Videoen viser hvordan Crooks prøver å forklare at han faktisk står i sin egen oppkjørsel, før han begynner å gå bakover mot huset sitt. Da tar politmannen tak i skuldrene hans og legger han i bakken. Mens Crooks ligger på bakken blir han sparket i ansiktet og slått flere ganger.

I politirapporten hevdet Colling at det var Crooks som hadde gått til angrep, og han ble siktet for vold mot offentlig tjenestemann og for å forhindre politiets arbeid.

Bare få dager senere ble imidlertid Crooks sluppet fri, med kameraet som viste seg å inneholde klare bevis som støttet hans sak.

- Jeg var sikker på at jeg ville bli frikjent, men jeg er glad for at de reagerte så raskt, sier han.

«En verden av smerte» Det han reagerer mest på, er måten han ble behandlet på etter at han hadde blitt påført håndjern. Han ba om å få legehjelp, men fikk beskjed om å holde kjeft.

- Hvis du kjemper tilbake, dude, så havner du i en verden av smerte. Hører du? Du bestemmer ikke her, kamerat. Hører du? Når du ikke gjør hva jeg sier du skal gjøre, så havner du i en verden av smerte, sa politimannen.

Collings etterforskes nå for politivold, og flere menneskerettsgrupper i USA har reagert på hendelsen.

Det er for øvrig ikke første gang Mitchell Crooks ser politivold på nært hold. I 2002 skapte han overskrifter da han filmet to politimenn i California som banket opp en 16-årig svart gutt.

 MUGSHOT:  Dette bildet ble offentliggjort av Las Vegas-politiet etter at Crooks var arrestert. Foto: LVPD.
MUGSHOT: Dette bildet ble offentliggjort av Las Vegas-politiet etter at Crooks var arrestert. Foto: LVPD. Vis mer