Filmet politiet – 8000 kroner i bot

Ali Chishti reagerte når en gutt anholdt av politiet begynte å rope og skrike. Han valgte å filme hendelsen, og det førte til forelegg.

FORELEGG: Ali Chishti endte opp med å få dette forelegget fra politiet etter at han valgte å filme dem. Ifølge politiet forstyrret han deres arbeid.
FORELEGG: Ali Chishti endte opp med å få dette forelegget fra politiet etter at han valgte å filme dem. Ifølge politiet forstyrret han deres arbeid. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 12. juli var Ali Chishti ute på joggetur i nabolaget rundt Holmlia i hovedstaden da han fikk øye på politibetjenter som hadde stoppet en ung gutt.

Chishti som er engasjert i samfunnsdebatter og temaer rundt ungdommer i Oslo øst, tenkte først at dette var en person som var involvert i utfordrende ungdomsmiljøer. Etter en liten stund begynte gutten å rope etter hjelp på engelsk.

- Han sto der og prøvde å få kontakt med andre. Det var tydelig at dette var ydmykende for den unge gutten som ikke så ut til å vite hvorfor han ble holdt igjen. Det var derfor jeg reagerte, forteller Chishti til Dagbladet.

Ifølge Chishti var denne gutten var på ferie hos slektninger i området.

- Jeg fikk snakket så vidt med han, og han var bare forvirret. Dette pågikk i nesten en time, sier han.

Videre sier han at politiet ba han om å flytte seg minst 200 meter unna stedet. Ifølge ham var dette for at han ikke skulle få filme det som skjedde. Det hele endte med at han mottok et forelegg i posten på 8 000 kroner for å forstyrre politiets arbeid, som det heter i forelegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.