Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filmet politiet mens de skjøt og banket mann

De ti politifolkene visste ikke at de ble filmet da de banket mørkhudede Thomas Jones (30). - De hadde allerede skutt ham fem ganger. De trengte ikke slå og sparke ham, sier Jones' søster. Se video av episoden!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12.40 lokal tid i går ettermiddag, begynte opptakten til det mange allerede kaller en ny Rodney King-sak. Politiet fikk øye på en Chevrolet Cavalier som ble stjålet 1. juli, og de tok opp jakten på bilen. To politibetjenter fikk stoppet Chevroleten som Thomas Jones kjørte. Men plutselig satte bilen fart igjen, før den kolliderte.

Politiet løp etter Thomas Jones, og det oppsto en skuddveksling. Politimannen Michael Livewell (24) ble truffet i hånda, og Jones ble skutt fem ganger. Til tross for skuddskadene greide Jones å hoppe inn i den tomme politibilen og kjøre avgårde i full fart. Litt over en kilometer unna ble han innhentet, og kastet i bakken.

Tracey Jones, søsteren til Thomas Jones, sier til Philadelphia Inquirer at politiet overreagerte.

- De hadde allerede skutt ham fem ganger. De trengte ikke banke ham mer.

Thomas Jones ligger nå på Temple University Hospital. Skadene skal ikke være livstruende.

Episoden har allerede skapt storm i USA. Videobildene, som ble filmet fra et helikopter av den amerikanske tv-kanalen WPVI-TV, har gått på alle de store tv-kanalene. Borgermester John F. Street i Philadelphia vil foreløpig ikke klandre politifolkene.

- Vi må ta med i betraktningen at politiet skulle pågripe en mistenkt som hadde motsatt seg arrestasjon, og som hadde skutt mot politiet. Videofilmene reiser en del spørsmål, men filmen viser ikke alt som skjedde.

Her kan du se filmen hos CNN

Her kan du lese saken hos WPVI-TV

Her er saken fra Philadelphia Inquirer

TATT: Her blir Thomas Jones pågrepet og banket opp av over ti politifolk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media