TINGRETTEN: De seks mennene må møte i Oslo tingrett, tiltalt for en rekke lovbrudd. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
TINGRETTEN: De seks mennene må møte i Oslo tingrett, tiltalt for en rekke lovbrudd. Foto: Fredrik Varfjell / NTB ScanpixVis mer

Seks menn tiltalt:

Filmet samleier med mindreårige jenter og spredte videoene på sosiale medier

- Dette er ungdommer som ikke har lært å sette grenser, sier advokat.

Seks menn i alderen 18 til 22 år må tirsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å blant annet ha filmet seksuelle handlinger med mindreårige jenter. Videoene av overgrepene skal i ettertid ha blitt oppbevart og spredt via sosiale medier.

- Han erkjenner langt på vei punktene han er tiltalt for, selv om det er noe uenighet om hvem som har filmet, og hvem som har spredt materialet, sier advokat Peder Morset, som forsvarer en av de tiltalte, til Dagbladet.

Det var i perioden juni 2015 til mars 2016 at to av de tiltalte mennene skal ha hatt samleie med totalt fire jenter som alle var under 16 år, ifølge tiltalen. Hendelsene skal ha funnet sted i Oslo-området.

De to nå 19-årige mennene og de øvrige tiltalte har i varierende grad bidratt til filming og spredning av videomaterialet, ifølge tiltalen.

- En krenkende sak

Marianne Holmen er bistandsadvokat for en av jentene som skal ha blitt filmet. Hun forteller at hennes klient har hatt det tungt i forkant av rettssaken.

- Dette er en krenkende sak med svært unge ofre. Det har vært veldig belastende for min klient å oppleve at disse videoen er spredt til personer i nærmiljøet hennes, sier Holmen, som ikke ønsker å gå nærmere inn på sakens detaljer før rettssaken starter.

- Men jeg kan legge til at det vil bli fremmet et erstatningskrav på vegne av min klient, sier advokaten.

- Ikke lært å sette grenser

Forsvarer Morset beskriver miljøet ungdommene har vært en del av, som grenseløst.

- Dette er ungdommer som ikke har lært å sette grenser, verken for seg selv eller for andre. Situasjonen er en helt annen for min klient i dag, og dette er et tilbakelagt stadium, sier han til Dagbladet.

Han er samtidig kritisk til at etterforskningen har tatt så lang tid, men sier at hans klient nå ser fram til å sette et endelig punktum i saken.