Seks menn tiltalt:

Filmet samleier med mindreårige jenter og spredte videoene på sosiale medier

- Dette er ungdommer som ikke har lært å sette grenser, sier advokat.

TINGRETTEN: De seks mennene må møte i Oslo tingrett, tiltalt for en rekke lovbrudd. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
TINGRETTEN: De seks mennene må møte i Oslo tingrett, tiltalt for en rekke lovbrudd. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Seks menn i alderen 18 til 22 år må tirsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å blant annet ha filmet seksuelle handlinger med mindreårige jenter. Videoene av overgrepene skal i ettertid ha blitt oppbevart og spredt via sosiale medier.

- Han erkjenner langt på vei punktene han er tiltalt for, selv om det er noe uenighet om hvem som har filmet, og hvem som har spredt materialet, sier advokat Peder Morset, som forsvarer en av de tiltalte, til Dagbladet.

Det var i perioden juni 2015 til mars 2016 at to av de tiltalte mennene skal ha hatt samleie med totalt fire jenter som alle var under 16 år, ifølge tiltalen. Hendelsene skal ha funnet sted i Oslo-området.

De to nå 19-årige mennene og de øvrige tiltalte har i varierende grad bidratt til filming og spredning av videomaterialet, ifølge tiltalen.

- En krenkende sak

Marianne Holmen er bistandsadvokat for en av jentene som skal ha blitt filmet. Hun forteller at hennes klient har hatt det tungt i forkant av rettssaken.

- Dette er en krenkende sak med svært unge ofre. Det har vært veldig belastende for min klient å oppleve at disse videoen er spredt til personer i nærmiljøet hennes, sier Holmen, som ikke ønsker å gå nærmere inn på sakens detaljer før rettssaken starter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer