Filmet sex med funksjonshemmet

Politiet har tiltalt en lege for flere grove overgrep mot sine pasienter. De skal blant annet ha beslaglagt en film som viser hvordan han forgrep seg på en sterkt funksjonshemmet kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sextiltalte legen i 50-åra skal ha forgrepet seg på seks av sine kvinnelige pasienter. Ifølge VG har politiet beslaglagt en film som skal vise hvordan en funksjonshemmet kvinne ligger på en benk med øynene tapet igjen, mens legen forgriper seg på henne. Kvinnen var pasient hos legen i mange år.

Eksperimenter

Rettssaken mot legen starter i Skien og Porsgrunn tingrett mandag. Legen er blant annet tiltalt for å ha overtalt to kvinner til å delta å det han hevdet var medisinske tester. Istedet skal legen ha tvunget en av kvinnene til å ta på en svart maske over hodet før han misbrukte henne med flere gjenstander og hadde samleier med dem. Han er også tiltalt for å ha voldtatt en kvinne som var ute av stand til å motsette seg på grunn av medikamenter.

- Nekter

Helsetilsynet fratok mannen retten til å drive som lege og meldte ham til politiet tidlig i fjor. Han ble pågrepet og varetektsfengslet. Både legekontoret og hjemmet ble ransaket, og det var beslag disse stedene som gjorde at mannen ble siktet for flere av overgrepene.

- Min klient nekter straffskyld, sier advokat Thomas Randby til VG, og nekter å kommentere saken ytterligere.