Filmet sex-tilståelse

I ni måneder forgrep den kristne kor-sangeren seg på den da 14 år gamle jenta. 10 år etter lurte hun tilståelsen ut av ham med skjult kamera til stede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nå 32 år gamle mannen var en av de «kule gutta» i det kristne koret. I ni måneder skal han ha forgrepet seg på jenta som tilhørte samme menighet som ham. Ett av overgrepene skjedde under en ungdomstur i misjonsmenighetens regi.

- Det startet som et tillitsforhold. Han var en av de «kule» guttene i koret, som vi andre gjerne ville være sammen med. Etter hvert utviklet det seg, og vi ble kjærester, forteller den misbrukte Grimstad-kvinnen til Agderposten.

I dag møter mannen i Sand forhørsrett siktet for gjentatte overgrep mot den da mindreårige jenta. Han innrømmer straffskyld.

Ingen skjønte

Kvinnen hevder 32-åringen flere ganger ga henne alkohol før overgrepene. Til tross for at de to var kjærester grep ingen i menigheten inn. Det er uforståelig for Grimstad-kvinnen.

Hun hadde egentlig bestemt seg for å la hele saken være før hun ti år etter ombestemte seg.

- I flere år bar jeg på dette. Plutselig slo det over meg i fjor, og da bestemte jeg meg for å anmelde ham. For å være sikker på at han ikke slapp unna, ba jeg ham hjem til meg for å snakke om saken. Det han ikke visste, var at jeg filmet hans tilståelse. Dagen etter leverte jeg videofilmen til politiet, bekrefter kvinnen overfor Agderposten.

Nå advarer hun foreldre i Grimstad-området som tror barna deres er trygge i de kristne organisasjonene.

- Jeg tror det i disse miljøene kan foregå overgrep lenger enn mange andre steder. Dessuten tror jeg at menigheten dekker over slikt. I mitt tilfelle er jeg sikker på at de visste hva som foregikk, uten å foreta seg noe som helst, sier kvinnen til Agderposten.

Statsadvokaten i Agder har bedt om 60 dagers betinget fengsel, i tillegg kreves han for 50.000 kroner i oppreisning til offeret.