Filmet speedometeret mens de råkjørte i 178 km/t

Telefonen som inneholdt videoen ble beslaglagt av politiet i forbindelse med en annen sak, og brukt i bevisrunden.

DØMT: Den 35 år gamle mannen som ble dømt for råkjøringen prøvde først å skylde på kameraten sin. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
DØMT: Den 35 år gamle mannen som ble dømt for råkjøringen prøvde først å skylde på kameraten sin. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 35 år gammel mann er i Haugaland tingrett dømt til 45 dagers ubetinget fengsel for å ha kjørt i 178 kilometer i timen i en 80-sone, uten gyldig førerkort.

Råkjøringen fant sted på en strekning fra Haugesund til Bokn, ved Karmøy den 17. mai i fjor, og 35-åringen hadde to kamerater med seg i bilen under turen.

Ifølge dommen filmet en av disse ugjerningen ved å ta film av speedometeret på bilen som viste den vanvittige hastigheten med sin telefon. Denne telefonen ble seinere beslaglagt av politiet i forbindelse med en annen sak, og trukket fram i bevisrunden.

Skyldte på kameraten

Mannen er tidligere straffet flere ganger for overtredelse av veitrafikklovgivningens bestemmelser, blant annet for å ha kjørt under ruspåvirket tilstand.

I sin forklaring i rettsmøte om midlertidig førerkortbeslag i forbindelse med saken i september i fjor, forsøkte mannen i tillegg å gi kameraten sin skylden for råkjøringen.

Han kontaktet imidlertid politiet seinere for å erkjenne sin skyld og at det var han som hadde kjørt bilen, da en siktelse ble trukket mot vennen.

Erkjente straffskyld

I dommen la retten vekt på utskrift fra førerkortregisteret som viste at mannens førerkort var suspendert da han kjørte bilen, samt på videoene som viste at han kjørte den aktuelle bilen på tid og sted som angitt i tiltalen.

Retten fant det videre bevist at mannen handlet forsettlig, da han erkjente at han kjørte uten gyldig førerkort og at han holdt den gitte topphastigheten.

Etter å ha erkjent sin skyld, kom retten til at det skulle få betydning for straffeutmålingen hans og dømte ham dermed til 45 dagers ubetinget fengsel.

Han ble også fradømt retten til å føre førerkortpliktig motorvogn i tre år og at han må avlegge full ny førerprøve for å få føreretten tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer