Filmlek endte i dødsulykke

19-åringen fra Oslo la seg i går kveld ned i veibanen i Askim, mens det hele ble filmet med videokamera. Kort tid seinere kjørte en bil over mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var klokka 21.45 i går kveld at politiet fikk melding om ulykken: En ung mann var påkjørt ved Sekkelstenkrysset, mellom Askim sentrum og Slitu i Østfold. Kort tid seinere ble det klart at den omkomne var 19 år, hjemmehørende i Oslo, og at han døde på stedet.

Utover kvelden og natta fikk politiet avhørt noen av vitnene, og satt sammen det hendelsesforløpet. Da ble det klart at 19-åringen omkom etter en rystende dødslek.

La seg ned i veien

19-åringen arbeidet i et Oslo-firma som driver med underholdning for barn. I går kom han og to kolleger - en mann på 24 år og en kvinne på 28 år - kjørende mot Oslo etter et underholdningsoppdrag i Sverige. De hadde derfor kostymer liggende i bilen.

De tre bestemte seg for å ta en pause i Askim, og kjørte av E18. Det var da 19-åringen tok på seg et kostyme og utførte den livsfarlige leken.

Ifølge politiets opplysninger var det 19-åringens idè å gjennomføre stuntet.

- Han gikk ut i veibanen og la seg ned på langs i østgående kjørefelt. En bil kom kjørende, men så at det lå noe i veibanen og klarte å svinge unna. Deretter reiste 19-åringen seg opp, og la seg ned igjen i veibanen, denne gangen på tvers. Femten til tjue sekunder seinere kom en annen personbil. Føreren av denne la også merke til at det lå noe i veibanen, men klarte ikke å svinge unna, sier operasjonsleder Knut Jahr ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer