Filmopptak viser brutal politivold

- Jeg ble sjokkert og kvalm, sier forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Video fra et overvåkingskamera i en sidegate i San Francisco viser to politimenn som løper etter en 26 år gammel mann, før de legger han i bakken og slår løs på han med batonger.

Hendelsen skjedde natt til torsdag 12. november.

- Utgjorde ingen trussel Mannen, som var på rømmen, ble innlagt på sykehus med hodeskader og beinbrudd.

Politibetjentene ble permittert to dager etter at videoen ble publisert av San Franciscos advokatkontor for fri rettshjelp.

- Det er tydelig at betjentene bruker overdreven vold og prøver å skade ham mens han ligger nede. Han utgjorde ikke noen trussel på det tidspunktet. Jeg ser ingen grunn til at han ikke kunne blitt lagt i håndjern og arrestert, sier forsvarer Jeff Adachi ifølge Huffington Post.

- Trodde han var bevæpnet Talsperson for politiet i Alameda, J.D. Nelson, sier at betjentene trodde 26-åringen var bevæpnet og muligens dopet.

Hendelsen skjedde etter en biljakt fra San Leandro til San Francisco.

Myndighetene anklager 26-åringen for å ha kjørt inn i flere patruljebiler, og kjørt ned en av politibetjentene før han stakk av i en stjålet bil.

- Rystende Forsvarer Brendon Woods besøkte mannen på sykehus søndag, og fortalte KQED-FM at han hadde flere beinbrudd i armene, og flere kuttskader i bakhodet.

Woods sier at han reagerer sterkt på brutaliteten i videoen.

- Jeg ble sjokkert, rystet og kvalm. Jeg telte over 30 batongslag. Det bør ikke godtas.

Hendelsen blir nå etterforsket av politiet, og de to politimennene kan bli siktet for politivold.