SPORLØST FORSVUNNET: Ingen har sett Felix Vossen etter at han i vår forsvant. Den kjente produsenten hadde lurt venner og kjente for beløp i millionklassen. Foto: Angelika Warmuth / NTB Scanpix
SPORLØST FORSVUNNET: Ingen har sett Felix Vossen etter at han i vår forsvant. Den kjente produsenten hadde lurt venner og kjente for beløp i millionklassen. Foto: Angelika Warmuth / NTB Scanpix Vis mer

Filmprodusenten svindlet venner og kjente for 450 millioner. Siden har ingen sett han

Sendte tekstmelding til modellkjæresten,.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Felix Vossen var i ferd med å få seg et navn i den britiske filmindustrien. Han hadde jobbet med å skaffe finansiering til flere prosjekter, og hadde selv fungert som produsent.

Men i stedet for en suksesshistorie, har beretningen om 41-åringen blitt noe som hører hjemme på det store lerretet. Han er nå etterlyst over hele verden etter at han i vår forsvant sporløst fra London.

Med seg hadde han store pengesummer han hadde lurt ut av venner og kjente.

SMS til kjæresten Ifølge den britiske avisa The Telegraph er kjæresten hans, modellen og TV-vertinnen Sophia Rafaat, den siste som hørte noe fra han.

Hun skal i ukene etter at Vossen forsvant ha fått en tekstmelding der det sto at han er veldig lei seg for det som har skjedd, og at han aldri mente å såre henne.

- Jeg trodde jeg skulle klare å ordne alt til slutt, men det ble bare verre og verre, skrev han.

Nå er både FBI og Scotland Yard på jakt etter mannen som sist ble sett da han gikk om bord på et fly til Zurich der han også hadde et kontor.

Krav på 550 millioner Og det er ingen mangel på de som vil ha takk i 41-åringen. En gruppe på 26 investorer har nå gått til sak og krever Vossen for 45 millioner pund, noe som tilsvarer over 550 millioner norske kroner.

Det fryktes også at det er langt flere som har blitt svindlet av mannen som beskrives som både «troverdig» og «karismatisk».

En av de som har falt for historiene til Vossen er en pensjonert sikkerhetskonsulent fra Newcastle ved navn Tom Trotter. Han forteller til avisa at han fikk utbetaling på sin første investering, men at summen han så ga til Vossen er like sporløst forsvunnet som mannen selv.

- Da det begynte å bli for hett for han, startet han å planlegge flukten sin. Han gikk rundt til mennesker som stolte på han. Han tok penger fra sårbare personer. Noen har til og med solgt huset sitt, sier han.

«... xx» Vossen begynte som aksjemegler, men de siste årene er det innenfor filmens verden han har operert.

Han arrangerte finansieringen på filmen «The Sweeny» som ble regissert av Barnaby Southcompe, en god venn. Sammen lagde de flere filmer, og i fjor gikk han tungt inn i et produksjonsselskap kalt «Embargo» sammen med produsent Christopher Simon.

Verken Southcombe eller Simon har hørt fra Vossen siden 5. mars. Han sendte da en blank epost til dem begge der det eneste innholdet var «... xx» i emnefeltet.

- Vi har ikke hørt fra han siden det. Jeg har ringt han en million ganger, og vi har også meldt han savnet på politistasjonen. Vi hadde en rekke prosjekter vi jobbet med. Jeg trodde jeg kunne stole på han, og en rekke folk i bransjen hadde det på tilsvarende måte. Alle er sjokkerte og skuffet over forsvinningen hans. 

Det spekuleres i om Vossen er i skjul i Asia eller Sør-Amerika. Han skal også ha blitt fascinert av mennesker på rømmen som benyttet plastisk kirurgi for å unngå å bli gjenkjent etter at han hadde jobbet med et manus som hadde det temaet. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer