DREPT:  Filmregissør Finn Nørgaard (innfelt) ble drept av terroristen som i går ettermiddag slo til mot kulturhuset «Krudttønden». Foto (innfelt): Filmselskabets hjemmeside / Denmark topshots.
DREPT: Filmregissør Finn Nørgaard (innfelt) ble drept av terroristen som i går ettermiddag slo til mot kulturhuset «Krudttønden». Foto (innfelt): Filmselskabets hjemmeside / Denmark topshots.Vis mer

Filmregissør Finn Nørgaard var terroristens første offer

Dansk politi opplyser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Dokumentarfilmskaperen Finn Nørgaard (55) ble terroristens første offer da det ble avfyrt skudd mot kulturhuset «Krudttønden» i går ettermiddag.

Ekstrabladet skriver at dansken ble skutt i brystet på kloss hold. Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet, men livet sto ikke til å redde.

- Hjertevarm Nørgaard ble utdannet ved Københavns universitet i 1991, og har spilt inn en rekke dokumentarer både som regissør og skuespiller.

- Finn var en original; en helt utrolig hjertevarm og kreativ person - dedikert og fantastisk, sier Majken Matzau som var nær venn av den avdøde regissøren til danske Ekstrabladet.

- Det er så tragisk, sier Malene Trock Hempler, som er mangeårige venn av Nørgaard og kommentator i Berlingske.

Til sammen ble to sivile drept og fem politibetjenter skadd i de to angrepene. Én person politiet etterforsker for begge angrepene, ble rundt klokka 05.00 drept i en skuddveksling med politiet

Flere drept Det var 37 år gamle Dan Uzan som ble skutt og drept utenfor en synagoge i København i går 01-tida i natt.

Han hadde ansvaret for adgangskontrollen til synagogen i forbindelse med feiringen av en konfirmasjon på innsiden, og sto utenfor sammen med to væpnede politivakter. ble drept av et skudd i hodet, mens to politibetjenter ble skutt i henholdsvis armen og beinet.

Karikatur-tegner Lars Vilks var til stede under debatten, han kom seg uskadet unna angrepet. Det samme gjorde Frankrikes ambassadør i Danmark,

- Dan og hans familie har betalt en urimelig høy pris. Vi er takknemlige for dem som sikrer oss slik at vi kan gjennomføre våre jødiske handlinger. Dan var en slik en. Mange mennesker kan være takknemlige for at han sto der i natt, sier formann Dan Rosenberg Asmussen i det jødiske samfunfunn i København til avisa Berlingske.

Beslag Dagbladets reporter Ralf Lofstad, som følger ransakingen av en eller flere leiligheter i Mjølnerparken i København, forteller at politiet nettopp bar ut kasser med beslag fra bygget.

Ransakingen foregår bare noen hundre meter fra stedet den antatte gjerningsmannen ble skutt og drept like ved Nørrebro stasjon i 05-tida i morges.

Politiet satte også inn ekstra sikkerhetstiltak i Oslo natt til søndag som en konsekvens av det som har skjedd i København, melder NRK.