Filmsadister arrestert

De to unge mennene betalte uteliggere for å slå hverandre helseløse foran kamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no skrev tidligere i år om de to unge mennene fra Las Vegas som angivelig skal ha betalt uteliggere i Las Vegas området for å slåss foran kamera. Filmen de laget solgte som varmt hvetebrød på internett, og selv hevder de at mer enn 300 000 har sikret seg en kopi av filmen «Bumfights».

Men nå er det kansje slutt for de to innovative filmskaperne. I tre måneder har politiet etterforsket dem for ulovligheter i forbindelse med filmproduksjonen, og i begynnelsen av uka ble de arrestert i La Mesa, en forstad til San Diego.

Filmen viser uteliggere, narkomane og alkoholikere i nevekamper og i forskjellige situasjoner hvor de skader seg selv. Scener i filmen viser uteliggere som løper så fort de kan - med hodet først - rett inn i ståldører og mennesker som hopper fra broer.

Som betaling skal de medvirkende ha fått alkohol, dop, mat, og hotellrom. Samtidig skal filmprodusentene ha advart uteliggerne mot å si noe om hva de hadde vært med på til politiet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Politiet ønsker å sikte dem for konspirasjon, oppfordring til kriminalitet, samt å ulovlig å ha betalt mennesker for å slåss med hverandre.

En av de medvirkende skal ha brukket benet under opptakene, mens andre aktører skal ha blitt truet til taushet av filmskaperne etter å ha skadet seg under filmingen.

  • Den første høringen i saken begynner 10 oktober.
BETALT FOR VOLD: De to filmsadistene betalte narkomane for å skambanke hverandre foran kamera.