Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filmskaper hevder Breivik ble stoppet med våpen i Tyskland i 2009

Ukjent for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Behring Breivik skal i 2009 ha blitt stanset under en rutinekontroll i Tyskland med våpendeler og ammunisjon. Det ble ikke meldt til norsk politi, hevder tysk dokumentarfilmskaper.

Det var under en rutinekontroll utenfor den tyske byen Wetzlar som ligger litt nord for Frankfurt, at Breivik skal ha blitt stanset - antakeligvis i begynnelsen av 2009, melder ABC Nyheter.

- For tre og et halvt år siden fikk jeg informasjon om at tyske myndigheter nesten fanget Breivik i 2009, sier den tyske dokumentarfilmskaperen Daniel Harrich som i flere år har arbeidet med illegal våpenhandel i Europa.

Det er i sin siste film - «Waffen für den Terror» som nylig ble vist på TV-kanalen Arte - at han kommer med de oppsiktsvekkende opplysninger om den dømte norske massemorderen.

Opplysningene vekker oppsikt hos norsk politi som ikke har noe informasjon om at Breivik skal ha blitt stanset i Tyskland.

«En slik opplysning ville for øvrig ha vært noe man ville lagt merke til i en etterforskning av denne typen», skriver politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i en epost til ABC Nyheter om saken.

Harrich viser til han har minst tre muntlige kilder som uavhengig av hverandre bekrefter opplysningene.

Ifølge kildene til Harrich skal både ammunisjon og sluttstykker skal ha blitt tatt fra Breivik. Men han skal ha fått beholde de våpendelene som ikke direkte kunne knyttes til et fungerende våpen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media