Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filmskjønnheten og rockudyret

PAPPAS PIKE: Liv Tyler fikk sine første roller av rockepappa Steven, og nå er hun en etterspurt frukt innenfor det amerikanske filmmiljøet. Du kan se henne i premierefilmen «Stjålen skjønnhet» som blir satt opp på norske kinoer i dag. Her har du far og datter, rockevokalist Steven Tyler og hans billedskjønne filmdatter Liv. Han har holdt frontstemmen i bandet Aerosmith i 25 år fordi han er så fordømt leppestygg. Liv er 18 år og akkurat nå heit innenfor amerikansk film fordi hun er så pen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er hun å beskue i Bernardo Bertoluccis nye film «Stjålen skjønnhet» som har Norges-premiere i dag.

Her spiller hun en uskyldig og billedskjønn amerikansk pike som havner blant gamle hippieulver i Toscana, ugh, ugh. Vi kan bare tenke oss hvordan det ender.

Hvor unge Tylers karriere ender, skal ikke vi spå noe om, men en ting er sikkert. Liv Tyler brukes for alt hva hun er verdt akkurat nå. Det er en velkjent filosofi innenfor amerikansk filmbransje at er du pen, ja da er du flink. Eller for å si det enda mer korrekt, pene mennesker gir dollar i kassa.

Foreløpig blender Liv Tyler publikum med sin skjønnhet og slipper å spille på særlig annet enn eksteriøret. Men, som du veit, du kan komme kjempelangt i Hollywood på det.

Strømmer på

Det har svingt skikkelig rundt Liv Tyler de siste 18 månedene. Hun har gjort unna fire større filmroller i denne perioden og tilbudene strømmer fortsatt inn.

Neste prosjekt er i Tom Hanks regidebut, rock'n'roll-filmen «That Thing You Do». Gamle Woody Allen har også Liv med i sine neste filmplaner.

Hvorfor Bertolucci valgte henne til «Stjålen skjønnhet», skal ha vært Tylers spesielle evne til å vise styrke og sårbarhet.

Liv Tyler har tidligere hatt faste roller i rockepappa Stevens musikkvideoer.

Vil modnes

New York-bosatte Tylers første ordentlig filmrolle hadde hun i thrilleren «Silent Fall» sammen med Richard Dreyfuss.

Om rollefiguren Lucy, som hun bekler i «Stjålen skjønnhet», sier Liv:

- Det er den første rollen jeg har spilt som jeg virkelig har identifisert meg med. På mange måter likner Lucy på meg - vi liker den samme musikken, og vi er også i en fase av livet da vi modnes og lærer om andre mennesker.