Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filosofen som gikk til rocken

- Jeg har nok valgt en litt merkelig karriere, til filosof å være. Men verden er full av filosofer som ikke livnærer seg av filosofi ... Behovet er vel begrenset. Steve Martin, Bruce Lee og Alex Trebek, «Jeopardy»-sjefen, har funnet seg andre jobber de også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kim Thayil, gitarist i Soundgarden, så ikke store muligheter til å livnære seg av universitetsgraden i filosofi, men er imponert over dem som klarer det.

- Det er morsomt at en av verdens mest solgte bøker de siste åra, «Sofies verden», er en innføring i filosofi, mener Thayil.

- Enda morsommere at den er skrevet av en norsk filosof, Jostein Gaarder ...

- Jøss! Er han norsk!? Jeg har ikke lest boka, men skal kjøpe den, bedyrer han, minutter etter at Soundgarden hadde unnagjort lydsjekken før gårsdagens konsert.

Det går lenge mellom hver gang superbandet spiller for 1400 mennesker på en liten klubb, som Sentrum scene.

- Vi elsker det! Det er flott å oppleve intimiteten, etter å ha spilt for 8000-10 000 mennesker i lange tider. Likevel, vi er nok mer et studioband nå enn før. Vi var et typisk liveband før, humrer Thayil.

- Likevel, på «Down On The Upside» er live-følelsen mye bedre bevart enn på tidligere utgivelser. Og det er vi godt fornøyd med, slutter Kim Thayil.