Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filter: Leder av kommunistgruppe og fem andre pågrepet i Arendal

- Fryktet sammenstøt med personer fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Alliansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks venstreekstremister er pågrepet i Arendal sentrum, mistenkt for opptøyer mot islamkritiske SIAN og partiet Alliansen, melder Filter Nyheter.

Politiet melder om hendelsen ved 19-tiden torsdag.

På det tidspunktet henviser de kryptisk til at personene ble pågrepet for mistanke om brudd på straffelovens paragraf 182, som gjelder opptøyer.

Dagbladet har tidligere denne uka skrevet om aktivister flere steder i landet som mobiliserer mot Arendalsuka.

Stor innsats

Flere hundre aktører innenfor politikk, organisasjons- og næringsliv samles denne uka for å diskutere politikk, på det årlige arrangementet i Arendal.

Da Dagbladet snakket med Agder-politiet tidligere i dag, opplyste de at de stiller med stor innsats på Arendalsuka.

Politiet mener selv at de har forhindret ordensforstyrrelse ved tilstedeværelsen. Likevel bekrefter politiet at de har bortvist tre personer torsdag formiddag.

- De tre bortviste er personer fra miljøer vi på forhånd og underveis har hatt et fokus på, opplyser stabssjef Morten Sjustøl i Agder politidistrikt.

Venstreekstremister

«Personene som er pågrepet knyttes til miljøer som via sosiale medier har oppfordret til omfattende ordensforstyrrelser og voldelige handlinger under Arendals-uka.» Det informerer politiet om i en pressemelding i 21-tida.

Politiet mener at personene som ble pågrepet blant annet kan knyttes til besittelse av pepperspray.

De siktede er satt i arrest og vil bli avhørt i løpet av fredag. Politiet sier at de ikke kan gi ytterligere informasjon om saken nå i den tidlige fasen.

Filter Nyheter melder imidlertid at det var seks venstreekstremister, deriblant leder i kommunistgruppa Tjen Folket, som ble pågrepet.

Etter det Nettavisen erfarer, fryktet politiet at gruppen søkte voldelig sammenstøt med personer fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Alliansen. De to sistnevnte gruppene hadde et godkjent arrangement under Arendalsuka.

Saken oppdateres