Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fin flyt på Gardermoen

Oslo lufthavn gir deg pengene igjen hvis flyturen din blir ødelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trafikkflyten på Gardermoen går bedre enn fryktet i morges etter gårsdagens kaos i innsjekkingen. I morgentimene er alle 10 inngangene i sikkerhetskontrollen bemannet, og det er ingen unormale køer der. I går måtte frustrerte passasjerer stå i innsjekkingskø i to timer.

- Publikum har tatt oppfordringen om å møte fram ekstra tidlig i dag, og det har ført til ekstra køer ved bagasjeinnsjekkingen hos noen av flyselskapene. Men flyten jevner seg ut, og det ser ikke ut til å være noen problemer med trafikkavviklingen, sier adm. direktør Nic. Nilsen ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet.no.

Luftfartsdirektør Otto Lagarhus karakteriserte situasjonen som uholdbar etter at han selv var på Gardermoen under kaos-perioden i går ettermiddag.

- Jeg får snakke med luftfartsdirektøren selv hvis han har synspunkter på måten vi har forberedt innføringen av de nye sikkerhetsreglene på. Men på generelt grunnlag kan jeg si at dette dreier seg om mye mer enn at flypassasjerene må ha PC\'en ute av veskene ved innsjekking, sier Nic. Nilsen.

EU innførte nye sikkerhetsregler ved alle flyplasser 1. januar - med virkning fra 1. mai. Gardermoen begynte å jobbe med de praktiske løsningene direkte, og 11. april ble de nye tiltakene som gjelder passasjerer satt i verk.

- Den mest omfattende delen av de nye sikkerhetsreglene gjelder ansatte og vareleveranser inn til flyplassen. Alle må sjekkes grundigere inn på jobb hver dag, og varene må også sjekkes nøyere. Vi har investert store beløp for å være i rute til 1. mai, og det er vi, sier sjefen på Gardermoen.

Det er Adecco Security som har kontrakten på jobben med selve sikkerhetssjekken.

Over 100 nye vektere

Fin flyt på Gardermoen

- De nye EU-reglene krever kraftig oppbemanning, og Adecco har jobbet intenst med å øke og lære opp ny bemanning. Jeg har ikke eksakte tall for hånden, men minst 100 nye vektere har blitt opplært, sier Nic. Nilsen.

I går var to av 10 innsjekkingsskranker stengt noen timer i den mest hektiske perioden på grunn av sykdom. Mer skulle ikke til for at det ble propp i systemet.

I tillegg til mange av de reisende ennå ikke har fått med seg at PC\'ene på være ute av veskene før de ruller gjennom røntgenmaskinen, må vekterne nå bruke mye ekstra tid på å sjekke minst 10 prosent av de reisende etter at de har passert den elektroniske kontrollen.

Penger igjen

SAS Braathens har ikke hatt forsinkelser i morgentimene. Informasjonssjef Siv Meisingset beroliger passasjerene med at de ikke skal bli økonomisk skadelidende av trøbbel med innsjekkingen.

- Først booker vi om til andre av våre egne fly dersom passasjerer mister fly dersom de står fast i kontrollen. Som punkt nummer to sjekker vi om til andre selskaper, og dersom våre passasjerer likevel ikke har sjansen til å rekke fram, refunderer vi billetten. Reglene er klare. Dersom formålet med reisen opphører, betaler vi tilbake, sier Meisingset.

Og korrigerer dermed selskapets egen uttalelse fra i går kveld om at passasjerene ikke får pengene igjen.

TRANGT OM SALIGHETEN men fin flyt gjennom sikkerhetsskrankene på GHardermoen i formiddag likevel, melder lufthavnsjef Nic. Nilsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling