Finance Credit- tiltalt voldsdømt

En Oslo-revisor (39), som er tiltalt i Finance Credit-komplekset, er dømt til fengsel i 60 dager for grov vold mot en pakistansk drosjesjåfør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30 dager er gjort betinget med ei prøvetid på to år. Revisoren, som også opererer som investor, må dessuten betale pakistaneren 10 000 kroner i erstatning.

Det var i forbindelse med en drosjetur hjem nattetid fra en fest på Torshov til Bygdøy i august det oppsto uoverensstemmelser om regninga. Sjåføren krevde i underkant av 300 kroner. Dette mente revisoren, som ifølge dommen har en årlig inntekt på ca. en million kroner, var for mye.

Pågrepet

Etter hvert gikk munnhuggeri over til fysisk makt, som kulminerte med at revisoren fikk lagt sjåføren i bakken, satte seg på ham og slo ham flere ganger i hodet. Vitner kom til, revisoren forsvant fra stedet, men ble seinere arrestert hjemme.

Sjåføren fikk nesebeinsbrudd, brudd i beinet i øyehulen, flere ansiktsskader og han beit av seg en bit av tunga. Revisoren fikk mindre skader, men måtte sys i ansiktet og på en finger.

Borgarting lagmannsrett finner det overveiende sannsynlig at sjåføren begynte. Dommerne mener imidlertid at revisoren i nødverge gikk lenger enn det som framsto for ham som nødvendig på gjerningstidspunktet.

Inhabil

Revisoren står samtidig sentalt etter at han opptrådte som meddommer i en millionhelerisak mot en Oslo-advokat i tingretten. Saken står nå for Høyesterett, som Dagbladet skrev søndag.

Påtalemyndigheten mener revisoren var inhabil som sakkyndig meddommer fordi han på det aktuelle tidspunktet var avhørt som mistenkt i Finance Credit-komplekset.

I lagmannsretten fikk påtalemyndigheten medhold. Advokatens forsvarer har anket til Høyesterett. Saken kommer opp 29. mars. Voldsaken skjedde etter at han var meddommer.

Ifølge Økokrims tiltale i Finance Credit-saken skal revisorsen ha vært med på å manipulere med fiktive salgsinntekter, slik at regnskaper ble blåst opp. Dessuten skal han feilaktig ha krevd momsfradrag i millionklassen.