Finance Credit-anke avvist

Trond Kristoffersen får ikke behandlet saken i lagmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesteretts kjæremålsutvalg har avgjort at Finance Credit-gründer Trond Kristoffersen får ikke behandlet hele saken sin i lagmannsretten, melder NRK.

Høyesterett opprettholder avgjørelsen som Borgarting lagmannsrett avsa 22. september.

Kristoffersen har nå ingen mulighet til å få behandlet skyldspørsmålet i saken sin i en norsk rettssal. Han ble i fjor høst dømt til ni års fengsel og til å betale en erstatning på 1,2 mrd. kroner til flere banker.

De vesentligste delene av dommen mot Kristoffersen blir stående, men  

lagmannsretten har tidligere akseptert å behandle lovanvendelsen og straffeutmålingen på noen mindre viktige punkter på ny.

Milliardskandale

Selskapene i Finance Credit lånte penger for å kjøpe fordringer og drive inkasso. Det meste av banklån på cirka 1,4 mrd. som gründerne Torgeir Stensrud og Trond Kristoffersen lånte til sine selskaper er trolig tapt. 

Stensrud og Kristoffersen ble arrestert og varetektsfengslet 16. november 2002.

Stensrud fikk strafferabatt

Kristoffersens tidligere kompanjong Torgeir Stensrud erkjente seg skyldig på alle tiltalepunkter da rettsaken mot ham startet i Oslo tingrett mandag 19. september. 

Han fikk mindre straff enn Kristoffersen, altså strafferabatt, fordi han under hele etterforskningen samarbeidet med politiet.

ANKEN AVVIST: Trond Kristoffersen ble i fjor høst dømt til ni års fengsel og til å betale en erstatning på 1,2 mrd. kroner til kreditorene. Anken hans ble i dag avvist av høyesteretts kjæremålsutvalg.