Finance Credit-dømt blir gjeldsrådgiver

Skal jobbe for Kirkens Bymisjon når han slipper ut.

BEDRAGERIDØMT:  Torgeir Stensrud (til høyre) skal jobbe for Kirkens Bymisjon. Her sammen med forsvarer Harald Stabell. Arkivfoto: Steinar Buholm
BEDRAGERIDØMT: Torgeir Stensrud (til høyre) skal jobbe for Kirkens Bymisjon. Her sammen med forsvarer Harald Stabell. Arkivfoto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Torgeir Stensrud (61), som ble dømt i Finance Credit-saken, har selv 1,2 milliarder i gjeld. Nå blir han gjeldsrådgiver for Kirkens Bymisjon i Drammen.

Stensrud soner straffen på sju års fengsel i Hassel fengsel i Øvre Eiker og har latt seg intervjue av Drammens Tidende.

Stensrud forteller at han planlegger å jobbe for Kirkens Bymisjon i Drammen når han har sonet ferdig straffen. Der skal han forsøke å hjelpe folk med gjeldsproblemer.

- Å bli gjeldfri kan også gi en helt ny start. En stor del av de som sitter inne har gjeld når de kommer ut. Hvis jeg kan hjelpe en eller to, eller helst 20, til å bli gjeldfri og komme på fote igjen, så er det belønning nok for meg, sier Stensrud.

Selv innser han at han selv aldri kommer til å bli gjeldfri. Store deler av hans lønn kommer til å gå til kreditorene.

Til uka skal han holde et foredrag for næringslivet i Drammen om hvordan han ble en hvitsnippforbryter. Der vil han advare andre næringslivsledere mot å «krysse den usynlige grensen».

Torgeir Stensrud ble sammen med sin kompanjong Trond Kristoffersen pågrepet og fengselet i november 2002. I 2005 ble Stensrud dømt til sju års fengsel for grovt bedrageri, dokumentfalskneri og regnskapssvindel. Han ble også dømt til å betale 1.128 millioner i erstatning til de bedratte bankene i Finance Credit-saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer