- Finance Credit var et frimurer-reir

I Finance Credit-systemet og rettssaken kryr det av frimurere. Jusprofessor Carl August Fleischer mener dette er grunnlag for inhabilitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har kartlagt noen av de mest sentrale aktørene og funnet et stort antall frimurere, flere med høyeste grad. Det hemmelige brorskapet var ikke hemmelig for Torgeir Stensrud og Trond G. Kristoffersen. Stensrud hadde tiende grad, som er den høyeste under Stormesteren i Landslogen.

Den betrodde forretningsmannen som tidlig på 90-tallet var president for 800000 reserveoffiserer i NATO og fikk Forsvarets høyeste utmerkelse, nøt ubegrenset tillit hos banker og sentrale personer i norsk næringsliv. En viktig årsak var hans framtredende posisjon som frimurer.

Et reir

- Finance Credit var et frimurer-reir. Jeg ble vervet av Torgeir Stensrud, men har ikke gått i losjen de siste åra. Torgeir skulle være min fadder, men da jeg oppdaget at han gikk bak ryggen min, ga jeg opp troen på frimureriet, forteller Trond Kristoffersen.

Kristoffersen ble historiens første nordmann som ble ekskludert før han var dømt for noe som helst. Stormester Magne Nygaard kunngjorde nye regler før dette skjedde i fjor høst. Stensrud meldte seg ut selv like før nyttår.

Inhabile

Jusprofessor Carl August Fleischer er meget kritisk til frimureriet som en form for hemmelig broderskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer