Financial Times kaller Helge Lund en fotnote

Sammenliknes med president som satt en måned.

FOTNOTE? Helge Lund satt ikke lenge som BG Group-sjef. Foto: EPA / WU HONG / NTB scanpix
FOTNOTE? Helge Lund satt ikke lenge som BG Group-sjef. Foto: EPA / WU HONG / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Onsdag ble det kjent at Royal Dutch Shell ønsker å kjøpe opp BG Group, der Helge Lund har sittet som administrerende direktør i mindre enn to måneder. Det er klart at han ikke vil fortsette i stillingen etter en overtakelse.

Kontrasten mellom Lunds skjebne og framtiden for Shell-sjef Ben van Beurden trekkes fram i en kommentar i Financial Times. Tidligere Statoil-sjef Lund betegnes som en av historiens fotnoter og sammenlignes med den amerikanske presidenten William Henry Harrison, som bare var president i en måned før han døde av lungebetennelse i 1841.

- Lund er ment å skulle hjelpe Van Beurden med en overtakelse preget av operasjonell og regulatorisk kompleksitet. Men etter en så begrenset periode kan ekssjefen fra Statoil tilby, i beste fall, overfladisk kjennskap til BG. Han vil i de minste forlate jobben med sluttvederlag som plaster på såret, heter det i kommentaren.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer