Finans- og kulturelite vil stanse barneskole

Kjente finans- og kulturpersonligheter på Frogner i Oslo har hyret skatteadvokat Ernst Ravnaas for å stoppe åpning av en skole i en av hovedstadens roligste og dyreste gater.

 Nabotrøbbel:  Eiendomsutvikler Jens Evensen jr. (t.h.) og rektor Faith Mehmed Devici ved den internasjonale skolen Northern Lights håper ikke naboklager fører til at skoleplanene i det bevaringsverdige huset i Kristinelundveien i Oslo må legges på is. Foto: Finansavisen
Nabotrøbbel: Eiendomsutvikler Jens Evensen jr. (t.h.) og rektor Faith Mehmed Devici ved den internasjonale skolen Northern Lights håper ikke naboklager fører til at skoleplanene i det bevaringsverdige huset i Kristinelundveien i Oslo må legges på is. Foto: FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Eiendomsutvikler Jens Evensen jr. (66) skal bruke minst 45 millioner kroner på å sette i stand Kristinelundveien 2 i Oslo, for så å leie ut det bevaringsverdige bygget til den internasjonale skolen Northern Lights, skriver Finansavisen.

Før det kan skje, må eiendommen omreguleres til skoleformål.

I den forbindelse kan naboene komme med sine innsigelser, og de har mobilisert mannsterkt i sommerferien. En rekke profilerte beboere i Kristinelundveien sier klart nei til en skole i sitt nabolag.

Naboene frykter først og fremst for økt biltrafikk til og fra barneskolen. De protesterer av hensyn til å bevare sine egne rolige omgivelser, og argumenterer også for økt fare for trafikkulykker, skriver Finansavisen.

Skatteekspert tar saken Skatteadvokat og partner i Steenstrup Stordrange, Ernst Ravnaas, representerer 24 naboer som bor i Kristinelundveien.

— Jeg har ingen kommentar til saken ut over det som står i brevet jeg har sendt på vegne av naboene i Kristinelundveien, sier Ravnaas til Finansavisen.

En av de 24 naboene er Edvin Austbø, tidligere analysesjef i Carnegie. Han har tjent flerfoldige hundre millioner som investor. Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at Austbø lånte advokat Ravnaas penger så han kunne kjøpe aksjer i fotballklubben Start.

— Som skatteadvokat, hvorfor jobber du med innsigelser rundt omregulering av en bygning?
— Du gjør jobben din ved å stille spørsmål, men jeg har ingen kommentar, sier Ravnaas.

Profilerte naboer klager på skolen Finansavisen skriver at listen over misfornøyde naboer rundt den planlagte internasjonale barneskolen i Kristinelundveien består av en rekke profilerte mennesker.

De trekker blant annet frem Schibsted-arving Kathrine Nagell-Erichsen. Ekspedisjonssjef i eierskapsavdelingen i Næringsdepartementet, Mette I. Wikborg og sjef i Fearnley Securities Rikard Vanbo.

Også Hans Ole Helling, arving av importselskapet for bilmerker som Suzuki, Fiat, Jeep og Alfa Romeo, eiendomsutvikler Franz Petter Tandberg og tidligere Brussel- og London-korrespondent og kommentator i Dagens Næringsliv, Kjetil Wiedswang, er på listen over misfornøyde naboer.

FLERE SAKER: Hegnar: Flyktningpolitikk i krise
Søndagens aksjetips
Inntjeningen kraftig ned for Buffett