Finans og fiksjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bunnen er nådd! Børsen skal opp i 400 før jul. Nei, det skal bli verre før det blir bedre. Det verste er over nå! Framtida er dyster. Jeg er optimist!

Jeg pleide å fnyse av håndlesende spåkoner. Økonominyheter, derimot, leste jeg med alvorlig mine. Nå er det på tide å gi de mer tradisjonelle skrønemakerne en sjanse: finanskrisa er en gullgruve for forfattere, enten de skriver romaner eller filmmanus. De ferdige verkene lar vente på seg, men jeg er optimist. Pendelen har snudd! Nå kan det bare gå én vei! Rundt i de tusen skrivehuler sitter forfatterne og svetter over sine tastatur. De dikter fram sleipe spekulanter, blåøyde boligkjøpere, iskalde investorer, pinglete politikere, amoralske aksjemeklere, sjuskete journalister, kravstore kreditorer, tyrenakkete torpedoer og kyniske konkursryttere. Det er min spådom. Og det haster. Jobben må gjøres. Man kan ikke dikte på avbetaling.

Blant de raskeste finner vi briten Dominic Savage. Han har både skrevet og regissert tv-filmen «Freefall», som hadde premiere på BBC tirsdag. Filmen lar oss bli kjent med Gus, som forvandler halvråtne boliglån til lekre finansielle instrumenter. Gus mener han bidrar til å oppfylle folks drømmer. Det samme gjør lånerådgiveren Dave, som overbeviser sin ikke spesielt velstående barndomsvenn Jim om at husprisene vil stige til himmels, så dette har du råd til, ja, dette har du og din familie fortjent. Så kommer krisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer