FINANSAKROBAT I GAPESTOKKEN Hengt ut som løgner, tyv og bedrager

Finansakrobaten er hengt ut som løgner, tyv og bedrager på plakater klistret opp på Oslos vestkant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I de mest fornemme boligstrøkene på Oslos vestkant har en eller flere personer hengt opp plakater av den omstridte finansakrobaten.

Plakatene som var klistret opp på telefonstolper og andre lette synlig steder er laget av et bilde som tilhører et fotobyrå, og trolig stjålet fra nettet.

På bildet er det skrevet med store bokstaver:

«JEG LYVER, STJELER OG BEDRAR».

Og på brystkassa er navnet til finansakrobaten skrevet inn.

Dagbladet har forgjeves søkt finansakrobaten som er i 40-åra, men hans bistandsadvokat, advokat John Christian Elden, bekrefter at forholdet er anmeldt.

- Gapestokk for dømte ble avskaffet for to århundrer siden. Gapestokk hvor feige anonyme personer som ikke våger å stå for sine anklager, har vi aldri hatt i Norge. Før min klient nå opplever dette i privat regi, sier Elden.

Ukjent hevner Vaktleder ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt bekreftet fredag kveld at det er opprettet en kriminalsak og at forholdet er anmeldt.

- Vårt håp er at politiet kommer snart i mål og finner den skyldige. Vi har ikke peiling på hvem som står bak disse tåpelige injuriene, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

TIL SPOTT OG SPE: Flere plakater hengt opp på vestkanten i Oslo. Finansakrobaten henges ut som løgner, tyv og bedrager. Politiet i Oslo etterforsker saken. Foto: Privat
TIL SPOTT OG SPE: Flere plakater hengt opp på vestkanten i Oslo. Finansakrobaten henges ut som løgner, tyv og bedrager. Politiet i Oslo etterforsker saken. Foto: Privat Vis mer

Advokaten er klar på at plakaten og uthengingen er ren sjikane av finansakrobaten.

Det er ikke kjent hvems om står bak den grove sjikaneringen. Men etter hva Dagbladet forstår vil etterforskningen bli konsentrer rundt personer - en ukjent hevner eller en forsmådd person - som tidligere kan ha vært i konflikt med finansakrobaten.

- Grovt overtramp - Dette er et klart overtramp som de fleste vil se er i strid med god folkeskikk og sunn oppførsel, sier Elden. 

- Politiet etterforsker saken, og vi håper de finner den skyldige.

- Samtidig har vi iverksatt visse skritt selv også, for slik grove overgrep må det slås ned på i et sivilisert samfunn, sier Elden.

Den kjente advokaten vil ikke si noe om hvilke tiltak hans klient har foretatt seg. 

GAPESTOKK:  Advokat John Christian Elden karakteriserer de som står bak uthengingen av finansakrobaten som feige. - Gapestokk er stygt overgrep, sier Elden. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GAPESTOKK: Advokat John Christian Elden karakteriserer de som står bak uthengingen av finansakrobaten som feige. - Gapestokk er stygt overgrep, sier Elden. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer