Finansavisen: USAs tidligere ambassade solgt

Investor Ivar Tollefsen har kjøpt USAs tidligere ambassade i Henrik Ibsens gate i Oslo sentrum, skriver Finansavisen.

AMBASSADE: Den tidligere amerikanske ambassaden i Henrik Ibsens gate i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
AMBASSADE: Den tidligere amerikanske ambassaden i Henrik Ibsens gate i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Salget er ikke bekreftet, men Finansavisen skriver at den har kilder på at det foreligger et bud og en budaksept, samt at det er skrevet kontrakt mellom partene. Salgssummen er heller ikke bekreftet, men prislappen skal ligge på mellom 450 og 500 millioner kroner.

Kjøperen er ifølge avisen eiendomsinvestor Ivar Tollefsen.

Ivar Tollefsen er i ferd med å bli Skandinavias største eiendomsbaron. Ifølge Dagens Næringsliv kontrollerer han nærmere 30.000 utleieleiligheter til en verdi av 55 milliarder kroner i Norge, Sverige og Danmark. 4.500 av leilighetene er i Norge.

- Jeg kan bekrefte at vi har vært med på å legge inn bud, sier utviklingsdirektør Kai Sjøvold i Tollefsens selskap Fredensborg til Finansavisen.

- Jeg har ingen kommentar til om vi har kjøpt, fortsetter han.

Det er meglerselskapet CBRE som har oppdraget med å selge den tidligere ambassadebygningen i Oslo sentrum. Administrerende direktør John Olof Solberg vil foreløpig ikke kommentere saken, men sier han regner med at salget er endelig gjennomført før jul. Tidligere i høst uttalte Solberg at interessen for bygningen var enorm, og at antall bud var nesten tresifret.

1958: Den amerikanske ambassaden i det som den gang var Drammensveien under bygging i april 1958. Foto: NTB / NTB scanpix
1958: Den amerikanske ambassaden i det som den gang var Drammensveien under bygging i april 1958. Foto: NTB / NTB scanpix Vis mer

Bygningen i Henrik Ibsens gate like ved Slottet i Oslo har stått tom etter at den amerikanske ambassaden flyttet til Huseby, vest i Oslo, i vår.

Den gamle ambassadebygningen har preget bybildet siden 1959 og er nå under fredning. Riksantikvaren har beskrevet bygningen som en av landets arkitektoniske perler.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer