Finanscowboy konkurs - lever i sus og dus i Spania

Johnny Halvorsen (50) gir seg ikke.

LUKSUS: Finanscowboy Johnny Halvorsen skal ifølge Finansavisen bo eksklusivt rett nord for Barcelona. Foto: Eivind Pedersen
LUKSUS: Finanscowboy Johnny Halvorsen skal ifølge Finansavisen bo eksklusivt rett nord for Barcelona. Foto: Eivind PedersenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Asker og Bærum tingrett har åpnet konkurs hos Johnny Halvorsen (50) med bakgrunn i et krav på 4,3 millioner kroner fra Prosjektutvikling Eiendom, skriver Finansavisen i dag.

Prosjektutvikling Eiendom har tidligere vunnet frem med sitt krav både i tingretten og lagmanssretten.

Bakgrunnen for kravet er at Johnny Halvorsen underskrev et gjeldsbrev på 2,5 millioner kroner etter at eiendomsmegler Odd Kalsnes led store tap på investeringer i Halvorsens legemiddelprosjekt, Normedica, på slutten av 90-tallet. Da pengene skulle inndrives mente Halvorsen at gjeldsbrevet skyldtes noe helt annet og ikke var gyldig, skrev avisen i mai 2011.

Personlig konkurs — Vi er interessert i å komme i kontakt med andre kreditorer og andre personer som må ha kjennskap til om Johnny Halvorsen har verdier, sier advokat Marianne Rytter Huseby.

Selv etter å ha fått tingrett og lagmannsrett imot seg, og han nå er slått personlig konkurs, gir han ikke opp.

«Beslutning om konkurs er anket, så jeg har ikke noen kommentarer til den før det foreligger en rettskraftig avgjørelse,» skriver Halvorsen i en e-post til Finansavisen.

Bor i Spania Halvorsen bor ifølge avisen fasjonabelt i en penthouseleilighet i Tamarui nord for Barcelona. Men under behandlingen av konkursen hevdet Halvorsen at han ikke hadde noen verdier, at han heller ikke mottar lønn, at leiligheten deles med flere andre og at han bare bruker den  fire uker i året.

ANKER: Johnny Halvorsen har anket konkursen. Faksimile fra Finansavisen.
ANKER: Johnny Halvorsen har anket konkursen. Faksimile fra Finansavisen. Vis mer