Finanscowboy satser på eiendom - jakter 90 millioner

Raymond Skjærstad måtte legge ned Warren Securities etter store tap og alvorlige funn fra Finanstilsynet. Nå jakter han til sammen 90 millioner for å satse på eiendom.

FRA AKSJER TIL EIENDOM: Norsk Utbytte Eiendom tror de skal kunne betale utbytte til investorer ved å kjøpe og leie ut leiligheter sentralt i Oslo.
FRA AKSJER TIL EIENDOM: Norsk Utbytte Eiendom tror de skal kunne betale utbytte til investorer ved å kjøpe og leie ut leiligheter sentralt i Oslo.Vis mer

(Finansavisen): Raymond Skjærstad har sammen med Thomas Whist Holter satt opp selskapet Norsk Utbytte Eiendom for å drive investeringer i boliger og næringseiendommer som de mener er underutviklet. Målet er å hente 30 millioner kroner for å gjøre større eiendomskjøp.

Tidligere har duoen ifølge Finansavisen gjort seks mindre emisjoner på totalt 11 millioner kroner, samt én emisjon på 12 millioner for et år siden, og deretter priset opp selskapet til 28,3 millioner. Målet er å få en portefølje som gir 11-12 millioner kroner i leieinntekter, hvilket skal gi rom for utbytte på 2,5 millioner etter at det er dratt av 1,5 millioner i driftskostnader og 4,3 i renter.

Vil ha 90 millioner

Planen er nemlig å gjøre ytterligere to emisjoner med identisk størrelse i løpet av 2019. Det betyr at selskapet har plan om å hente inn totalt 90 millioner kroner i løpet av året på toppen av de 23 millionene som er hentet tidligere. Dette skal geares opp med 65 prosent gjeld, skriver avisen.

Penger planlegger de å tjene på å pusse opp eiendommene, fylle opp med leietagere, reforhandle leieavtaler og optimalisere driften. Satsingsområdet er sentralt i Oslo samt Oslo vest.

Duoen kan ikke vise til ferskere regnskapstall enn 2017. Da hadde selskapet ifølge avisen eiendom for 4 millioner, aksjer for 2 og 5 millioner i banken. Den gang utgjorde egenkapitalen 4 millioner kroner og bankgjelden 2,9 millioner. Mer oppsiktsvekkende er det at selskapet hadde 5,25 millioner i annen gjeld som løp til en rente på hele 12 prosent.

Måtte legge ned

Raymond Skjærstad måtte legge ned Warren Securities etter store tap, og etter at Finanstilsynet hadde gjort alvorlige funn rundt tilrettelegging av emisjoner i eiendomsselskaper. Senere var han sentral i selskapet Precise Prediction, som basert på finansmatematikkselskapet Finolytics skulle drive særdeles aggressive utlån til britisk arbeiderklasse med en rente på 83 prosent.

Hverken Skjærstad eller Holter besvarte henvendelser fra Finansavisen i går.

Andre økonominyheter:

Selger leilighet i «Norges rikeste nabolag»
Laksesjef innkasserte over 21 millioner kroner

Ivar Tollefsen på ferde - bruker nå milliarder på nye boligkjøp