Finansdepartementet ansatte notorisk svindler

Nå er han siktet av FBI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det norske Finansdepartementet ansatte i 2010 en mann som både hadde svindlet tidligere arbeidsgivere og som nå er siktet for å ha stjålet 3,5 millioner dollar fra Øst-Timor, et av verdens aller fattigste land som han var ansatt for å hjelpe.

Ifølge Aftenposten har den nigerianskfødte mannen en lang karriere på kant med loven. Avisen skriver om alt fra CV-juks med utdanning til svindel og bedrageri av både kunder og arbeidsgiver ved flere anledninger opp gjennom årene.

Gjennom prosjektet Olje for Utvikling gikk Norge inn i arbeidet med å bygge opp igjen Øst-Timor etter at landet ble selvstendig fra Indonesia i 2002.

Ifølge Verdensbanken lever én av tre timoresere i ekstrem fattigdom, men landets økonomi er i sterk vekst som følge av olje- og gassfunn på havbunnen.

Som del av prosjektet i Øst-Timor skulle Norge fra 2008 finansiere inntil ti rådgivere, med gradvis nedtrapping fram til 2013.

Mannen som FBI nå har siktet, har operert med minst to ulike identiteter og personnumre og søkte jobben sent på høsten 2009, like etter at han ifølge Aftenposten trolig var ferdig med soning for omfattende svindel for arbeidsgiveren 3D Systems.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer