Finansdepartementets versjon av den «hemmelige» samtalen

Avviser å ha sagt at «alt skulle gå fint» om den omstridte forskeren ble flyttet tilbake. Men bekrefter at de involverte seg.

- AVVISER MEYERS VERSJON: Finansdepartementet avviser Christine Meyers framstilling av en samtale dagen før oppvaskmøte: Foto: Thomas Rasmus Skaug
- AVVISER MEYERS VERSJON: Finansdepartementet avviser Christine Meyers framstilling av en samtale dagen før oppvaskmøte: Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Finansdepartementet avviser avgåtte SSB-sjef Christine Meyers versjon av en samtale hun hadde med departementet dagen før det første oppvaskmøtet med Siv Jensen.

Til VG i dag forteller Meyer at hun i en uoffisiell telefon fra Finansdepartementet, fikk beskjed om at «alt ville gå fint» hvis den omstridte forskeren Erling Holmøy fikk tilbake jobben sin i forskningsavdelingen – det var ikke tilfelle, ifølge kommunikasjonssjef i Finansdepartementet Therese Riiser Wålen.

Samtidig bekrefter de at de uttrykte bekymring for konsekvensene av at Holmøy ble flyttet.

- Ingen hemmelig samtale

- Det var ingen hemmelig samtale, slik det framstilles som. Det var en samtale som ekspedisjonssjef Amund Holmsen tok med Meyer dagen før det første møtet mellom statsråden og Meyer. Holmsen leder økonomiavdelingen og det er økonomiavdelingen som har ansvaret for etatstyringen av SSB, derfor er det ikke sjelden de snakker sammen, sier Wålen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer