Finansforbundet enige med Finans Norge

Finansforbundet kom til enighet med arbeidsgiver klokken 02 natt til torsdag. Det blir dermed ikke streik for de 20.000 bank -og forsikringsansatte.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet og at vi fikk mange krav innfridd, sier forbundsleder Pål Adrian Hellman til NTB.

Blant annet nevner han kravet om at ansatte som har vært i foreldrepermisjon i minimum fem måneder skal gis minst ett lønnstrinn ved gjeninntreden. Han trekker også fram at laveste trinn i lønnssystemet er fjernet.

De har også fått gjennomslag for at midlertidige ansatte direkte gjennom bedriften etter tre måneder skal ha samme lønns- og arbeidsvilkår som fast ansatte.

– Det vil særlig være gunstig for ungdommer og andre vikarer, sier Hellman.

20.000 slipper streik

Forbundslederen legger ikke skjul på at det har vært tøffe forhandlinger siden meklingen startet tirsdag.

– Det har vært en tøff mekling og det var tøft å måtte bryte, men samtidig har det vært fremgang og optimisme, forteller Hellman.

Finansforbundet hadde på forhånd varslet at de ville ta ut drøyt 20.000 medlemmer i streik om partene ikke kom til enighet.

– Vi er nå veldig fornøyde med at de ikke tas ut i streik og kan ha en normal hverdag fra i morgen av, sier han til NTB natt til torsdag.

Forhandler fortsatt

Finans Norge er fortsatt i forhandlinger med LO Finans. LO har varslet at de vil ta ut rundt 1.300 medlemmer i streik om det ikke blir enighet.