Finansforbundet enige med Finans Norge

Finansforbundet kom til enighet med arbeidsgiver klokken 02 natt til torsdag. Det blir dermed ikke streik for de 20.000 bank -og forsikringsansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Vi er veldig fornøyde med resultatet og at vi fikk mange krav innfridd, sier forbundsleder Pål Adrian Hellman til NTB.

Blant annet nevner han kravet om at ansatte som har vært i foreldrepermisjon i minimum fem måneder skal gis minst ett lønnstrinn ved gjeninntreden. Han trekker også fram at laveste trinn i lønnssystemet er fjernet.

De har også fått gjennomslag for at midlertidige ansatte direkte gjennom bedriften etter tre måneder skal ha samme lønns- og arbeidsvilkår som fast ansatte.

– Det vil særlig være gunstig for ungdommer og andre vikarer, sier Hellman.

20.000 slipper streik

Forbundslederen legger ikke skjul på at det har vært tøffe forhandlinger siden meklingen startet tirsdag.

– Det har vært en tøff mekling og det var tøft å måtte bryte, men samtidig har det vært fremgang og optimisme, forteller Hellman.

Finansforbundet hadde på forhånd varslet at de ville ta ut drøyt 20.000 medlemmer i streik om partene ikke kom til enighet.

– Vi er nå veldig fornøyde med at de ikke tas ut i streik og kan ha en normal hverdag fra i morgen av, sier han til NTB natt til torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer