Finansierer ferien med flasker

Det flaska seg for alenemora Linn (34), som spurte Facebook-vennene om de hadde noen tomflasker å avse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NES (Dagbladet): Tirsdag denne uka la Linn (34) fra Nes ut en melding på Facebook. Hun lurte på om noen hadde tomflasker de kunne avse.

«Tenkte å prøve meg på et lite tiltak for barna mine og meg. Flaskeinnsamling. Har sett flere med dårlig økonomi som gjør det samme, så jeg tenkte hvorfor ikke,» skrev tobarnsmora. 

Pengene ønsket hun å bruke på å ta med sine to små barn til sommerland i Skara i Sverige, forklarte hun videre.

- Har tatt av - Jeg trodde kanskje jeg skulle få noen bæreposer med flasker, men nå jeg har fått så mange tilbud at jeg har sett meg nødt til å takke nei til flere. Det har tatt helt av. Helt fremmede har vist en enorm giverglede og omtanke. Jeg har grått mange gledestårer de siste dagene, sier Linn til Dagbladet. 

FØRSTE LASS: Linn hentet i går det første lasset med tomflasker. Hun har takket ja til å hente i alt 30 - 40 søppelsekker med tomflasker, og anslår at verdien av disse ligger på cirka 4000 kroner.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FØRSTE LASS: Linn hentet i går det første lasset med tomflasker. Hun har takket ja til å hente i alt 30 - 40 søppelsekker med tomflasker, og anslår at verdien av disse ligger på cirka 4000 kroner. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Hun har takket ja til å hente mellom 30 og 40 søppelsekker med tomflasker, og anslår at verdien for disse ligger på rundt 4000 kroner.

- Det har flaska seg for deg?

- Ja, du kan trygt si at det har flaska seg, ler Linn.

PANTEPLAN: På nærbutikken pantet Linn i går de første flaskene hun har fått. Hun tror ikke hun vil pante alle flaskene her. - Jeg blir nok nødt til å reise litt rundt i nærområdet og pante på forskjellige butikker, sier hun. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PANTEPLAN: På nærbutikken pantet Linn i går de første flaskene hun har fått. Hun tror ikke hun vil pante alle flaskene her. - Jeg blir nok nødt til å reise litt rundt i nærområdet og pante på forskjellige butikker, sier hun. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Nå blir det sommerferie på meg og ungene, og ikke bare én dag - men to, legger hun til med et lite jubel.

Vil hjelpe andre Men den enorme responsen via sosiale medier gjorde Linn først litt nervøs.

- Jeg får stønad fra NAV, og ble usikker på om det er lov å ta imot så mange flasker, så jeg ringte NAV og spurte. Svaret jeg fikk var «God tur». Nå velger jeg å stå fram i Dagbladet, ikke bare fordi jeg opplever alt dette som veldig fint, men også for at andre med dårlig økonomi ser at dette er en måte å for eksempel finansiere en familie-ferie på. Også håper jeg at de jeg har takket nei til å hente flasker hos, vil hjelpe noen andre som trenger det, sier 34-åringen.

Dagbladet ble i går med Linn da hun hentet det første lasset med flasker. Giverne, som ikke ønsker å stå fram med navn, forteller at de synes det er praktisk at noen kommer hjem til dem og henter tomflaskene som har stabla seg opp i kjelleren.

- Men først og fremst er det hyggelig å hjelpe noen som trenger det, sier kvinnen som donerte to store sekker med flasker til Linn.

Og når Linn får se hvor mange flasker posene rommer, ler hun igjen, men lurer også på om de får plass i bilen.

- Dette er maks ti prosent av alle posene jeg skal hente. Det er så gøy!

-Et engangstilfelle - Hvordan planlegger du å få pantet alt?

- Jeg er ikke helt sikker, men jeg skal i alle fall ikke pante alt i samme butikk. Jeg får vel reise litt rundt i nærområdet og pante, sier hun.

- Vil du gjøre dette igjen?

- Nei, dette blir et engangstilfelle. Prosjektet har gått over all forventning, men neste gang er det noen andres tur til å få hjelp. Folk har vært så snille med meg. Noen har til og med sagt at de kan pante for meg og sette inn penger på kontoen min, mens andre har kommet på døra mi med tegneserier og annet gøy som ungene skal få med seg på ferieturen. Jeg er mer enn fornøyd, og veldig takknemlig, sier Linn.

Feriesentralen:

• I samarbeid med Unicef Norge skal Dagbladet i sommer sette søkelys på barn som ikke har råd til å reise på ferie, barn som er ensomme eller føler seg utenfor om sommeren.

• Med utgangspunkt i Unicefs digitale kampanje feriesentralen.no kommer vil til å fortelle om ulike lokale initiativ og arrangementer for barn fra hele landet.

• Vi oppfordrer leserne til å bruke skjemaet under til å sende inn sine tips om enkle og inkluderende sommeraktivitet
er som har ingen eller lav kostnad.

• På feriesentralen.no kan du hente inspirasjon til å skape gode minner sammen med andre og få ideer til aktiviteter.

• Bruk også #feriesentralen på Twitter og Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer