Finanskjendis pågrepet på bryllupsreise

Den fallerte finansmannen Ole Petter Lindegaards bryllupsreise i Alpene ble avbrutt da han og kona ble pågrepet av østerriksk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lindegaard skal ha vært på bryllupsferie i de østerrikske alpene, da han ble pågrepet sammen med sin tyske kone, som er tidligere fotomodell. Paret giftet seg i Marokko i høst, men bryllupsreisen skal ha blitt avbrutt da østerriksk politi arresterte begge.

Dagbladet får opplyst at Lindegaard ble pågrepet for kortsvindel. Dessuten skal han ha blitt stoppet i en bil som politiet mener kan knyttes til straffbare handlinger. Bilen skal være leaset av et norsk selskap.

Slått konkurs

Lindegaard var i medienes søkelys i høst, da han angivelig ble drapstruet av flere kriminelle miljøer. En av truslene var en pakke med rått kjøtt som ble sendt til Kapital-redaktør Trygve Hegnar. Politiinspektør Merethe Haugli i Oslo politidistrikt bekrefter at en nordmann sitter fengslet i Østerrike.

- Vedkommende sitter fengslet i Østerrike for forhold som er begått der. Dette er ikke noen sak for norske politimyndigheter, sier Haugli.

Lindegaard har i lange perioder bodd på Mallorca etter at han forlot Norge, men skal ha reist inn og ut av Norge flere ganger. Finansmannen ble slått konkurs for rundt ett år siden. Bobestyrer i Lindegaards konkursbo, advokat Bjørn Køhler Thommessen, opplyser at finansmannen har utreiseforbud, noe han har brutt gjentatte ganger.

- Skylder 50 millioner

Kravene mot Lindegaards konkursbo beløper seg til rundt 50 millioner kroner. Selv mener finansmannen at rundt ti millioner er reelle krav.

- Han har uttalt tidligere at han ville bli kvitt gjeldsbyrden sin. Men hvis det stemmer at han ikke har gjort opp for seg i Østerrike, har han ikke lært mye av sin egen konkurs, sier Thommessen.

TATT I ØSTERRIKE: Ole Petter Lindegaard skal ha blitt pågrepet av østerriksk politi.